Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Google Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Google DNS ayarları nasıl değiştirilir? DNS ayarlarınızı değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. İlk olarak, Başlat düğmesine tıklayın ve Ayarlar seçeneğini açın. Ardından, Ağ ve İnternet bölümüne gidin ve Wi-Fi seçeneğini seçin. Wi-Fi ağınıza tıklayın ve Ağ Ayarlarını Değiştir seçeneğini seçin. IP Ayarları bölümüne gidin ve Statik seçeneğini seçin. DNS1 ve DNS2 alanlarına Google DNS adreslerini girin. Son olarak, değişiklikleri kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklayın. Bu adımları izleyerek Google DNS ayarlarınızı kolayca değiştirebilirsiniz.
İçindekiler

Google DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?​

Google DNS, internet bağlantınızı hızlandırmak ve daha güvenli bir şekilde gezinmek için kullanabileceğiniz bir hizmettir. Google DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, bilgisayarınızın veya cihazınızın ağ ayarlarını açın.
2. Adım: Ağ ayarlarından “DNS” veya “DNS ayarları” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. Adım: DNS ayarlarını elle yapılandırmak için, mevcut DNS sunucu adreslerini silin.
4. Adım: Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini yeni DNS ayarları olarak girin:
IPv4: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4
IPv6: 2001:4860:4860::8888 ve 2001:4860:4860::8844
5. Adım: Ayarları kaydedin ve çıkın. Artık Google DNS’i kullanarak internete bağlanabilirsiniz.

Google DNS’in Avantajları Nelerdir?​

Google DNS’i kullanmanın birkaç avantajı vardır:
Hız: Google DNS, genellikle internet bağlantınızı hızlandırabilir ve web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlayabilir.
Güvenlik: Google DNS, zararlı web sitelerini engelleyerek internet güvenliğinizi artırır.
Güvenilirlik: Google DNS sunucuları, yüksek kullanılabilirlik ve güvenilirlik sağlar.
Engellenen Sitelere Erişim: Google DNS, bazı ülkelerde engellenen web sitelerine erişmenizi sağlayabilir.

Google DNS Nasıl Çalışır?​

Google DNS, bilgisayarınızın veya cihazınızın DNS sorgularını Google’ın sunucularına yönlendirerek çalışır. DNS (Domain Name System), web sitelerinin IP adreslerine çevrilmesi için kullanılan bir sistemdir. Google DNS, bu çevirme işlemini daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirir.
Örneğin, bir web sitesine erişmek istediğinizde, tarayıcınız o web sitesinin IP adresini bulmak için DNS sunucusuna sorgu gönderir. Bu sorgu, Google DNS kullanıyorsanız Google’ın sunucusuna yönlendirilir. Google DNS sunucusu, web sitesinin IP adresini bulur ve size geri gönderir. Böylece, tarayıcınız web sitesine bağlanabilir.

Google DNS Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?​

Google DNS kullanırken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz önemlidir:
Güvenilir Kaynaklardan İndirme: Google DNS ayarlarını güvenilir kaynaklardan indirmeniz önemlidir. Resmi Google web sitesinden veya güvenilir teknoloji kaynaklarından DNS ayarlarını doğrulayarak indirin.
Güncel Tutma: DNS ayarlarınızı güncel tutmak önemlidir. Google DNS sunucularının IP adresleri zaman zaman değişebilir, bu yüzden ayarlarınızı düzenli olarak kontrol edin.
Diğer Ayarlarla Uyumluluk: Google DNS ayarlarını kullanırken diğer ağ ayarlarıyla uyumluluk sağlamak önemlidir. Bazı ağlar, özel DNS ayarlarını kullanmanıza izin vermeyebilir veya farklı DNS sunucularını zorunlu kılabilir.

Google DNS Ayarlarını Nasıl Sıfırlarım?​

Google DNS ayarlarını sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Bilgisayarınızın veya cihazınızın ağ ayarlarını açın.
2. Adım: Ağ ayarlarından “DNS” veya “DNS ayarları” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. Adım: DNS ayarlarını otomatik olarak almak için “Otomatik” veya “DHCP” seçeneğini seçin.
4. Adım: Ayarları kaydedin ve çıkın. Google DNS ayarları sıfırlanmış olacaktır.

Google Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?​

Google DNS ayarları, internet bağlantınızın daha hızlı ve güvenli olmasını sağlar.
Google DNS ayarlarını değiştirmek için, ağ bağlantılarınızın ayarlar bölümüne gidin.
Ayarlar bölümünde, ağ bağlantılarından mevcut bağlantınızı seçin.
DNS ayarlarını değiştirmek için, IPv4 veya IPv6 bölümündeki DNS sunucu adreslerini düzenleyin.
Google DNS sunucu adresleri: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak ayarlanabilir.

Google DNS ayarlarını değiştirmek, daha hızlı ve güvenli bir internet deneyimi sağlar.
DNS ayarlarını değiştirmek için, ağ bağlantılarınızın ayarlar bölümüne gidin.
Ayarlar bölümünde, mevcut bağlantınızı seçin ve DNS ayarlarını düzenleyin.
Google DNS sunucu adresleri, IPv4 veya IPv6 bölümünde değiştirilebilir.
Google DNS sunucu adresleri: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak ayarlanabilir.

Geri