AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Google Chrome Masaüstü Nasıl Yapılır?

zeberus

Yeni Üye
Google Chrome masaüstü nasıl yapılır? Merak ediyorsanız, işte size adım adım bir rehber. İlk olarak, Google Chrome’u indirin ve bilgisayarınıza kurun. Ardından, masaüstü kısayolunu oluşturmak için Chrome simgesine sağ tıklayın. Kısayolu düzenlemek için özellikler seçeneğine tıklayın ve hedef kutusuna “chrome.exe” ekleyin. Son olarak, değişiklikleri kaydetmek için Tamam’a tıklayın ve masaüstündeki yeni Chrome kısayolunun keyfini çıkarın. Artık Google Chrome masaüstü nasıl yapılır? sorusunun cevabını biliyorsunuz!
İçindekiler

Google Chrome Masaüstü Nasıl Yapılır?​

Google Chrome, kullanıcı dostu arayüzü ve hızlı performansıyla popüler bir internet tarayıcısıdır. İşte Google Chrome’u masaüstüne nasıl yapabileceğinizi anlatan adımlar:

1. Google Chrome’u İndirin ve Yükleyin​

İlk adım olarak, Google Chrome web tarayıcısını indirmeniz gerekmektedir. Chrome’un resmi web sitesine gidin ve en son sürümü indirin. İndirme tamamlandıktan sonra kurulum dosyasını çalıştırın ve yönergeleri izleyerek Chrome’u bilgisayarınıza kurun.

2. Chrome’u Masaüstüne Sabitleyin​

Chrome’u masaüstünüze sabitlemek için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 1: Google Chrome’u başlatın.
Adım 2: Tarayıcının sağ üst köşesindeki üç nokta düğmesine tıklayın.
Adım 3: Açılan menüden “Diğer araçlar” seçeneğini seçin.
Adım 4: “Masaüstüne kısayol oluştur” seçeneğini tıklayın.
Bu adımları takip ettiğinizde, Google Chrome’un kısayolu masaüstünüzde görünecektir.

3. Chrome’u Varsayılan Tarayıcı Yapın​

Google Chrome’u varsayılan tarayıcı olarak ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 3: Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
Adım 4: “Varsayılanlar” bölümüne gidin.
Adım 5: “Varsayılan tarayıcı” altında “Varsayılan olarak ayarla” seçeneğini tıklayın.
Bu adımları takip ettiğinizde, Google Chrome varsayılan tarayıcı olarak ayarlanacaktır ve web sayfalarını Chrome üzerinden açacaktır.

4. Chrome’u Güncel Tutun​

Google Chrome’un güncel sürümünü kullanmak önemlidir, çünkü güncellemeler genellikle hata düzeltmelerini ve güvenlik iyileştirmelerini içerir. Chrome’u güncel tutmak için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 3: Açılan menüden “Yardım” seçeneğini seçin.
Adım 4: “Google Chrome Hakkında” seçeneğini tıklayın.
Adım 5: Chrome, güncel sürümünü kontrol edecek ve varsa güncellemeyi indirecektir.
Bu adımları takip ederek, Google Chrome’u her zaman en son sürümde kullanabilirsiniz.

5. Chrome’da Yer İmleri Nasıl Eklenir?​

Google Chrome’da yer imleri eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: İlgilendiğiniz web sayfasını açın.
Adım 2: Tarayıcının sağ üst köşesindeki yıldız simgesine tıklayın. Bu, yer imi ekleme işlevini açacaktır.
Adım 3: Açılan pencerede, yer imine bir isim verin ve kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
Adım 4: Yer imlerine ulaşmak için tarayıcının sağ üst köşesindeki yıldız simgesine tekrar tıklayın ve yer imlerine tıklayın.
Bu adımları takip ederek, Google Chrome’da istediğiniz web sayfalarını yer imlerine ekleyebilir ve kolayca erişebilirsiniz.

Google Chrome Masaüstü Nasıl Yapılır?​

Google Chrome’u indirin ve kurulumu tamamlayın.
Chrome simgesine çift tıklayarak açın.
Ayarlar menüsünden “Masaüstüne kısayol oluştur” seçeneğini aktif edin.
Kısayolu masaüstüne sürükleyerek bırakın.

Google Chrome’u indirin ve kurulumu tamamlayın.
Chrome simgesine çift tıklayarak açın.
Ayarlar menüsünden “Masaüstüne kısayol oluştur” seçeneğini aktif edin.
Kısayolu masaüstüne sürükleyerek bırakın.

Geri