Google Akademik nasil arastirma yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
212.015
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Google Akademik nasıl araştırma yapılır?​

Google Scholar bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktadır. Nasıl kullanılır? Bu uygulamada kullanıcı deneyimi yine üst seviyededir ve oldukça kolaydır. Üst kısımda yer alan arama çubuğuna incelemek istediğiniz konuyu yazıp arama yaptığınızda bu konu hakkında çok sayıda sonuç karşınıza çıkacaktır.
Google Akademik makale nasıl eklenir?
Yayınları eklemek için “+” işaretine tıklayınız. Üç seçenek karşınıza çıkacaktır. Makale grubu ekleyin seçeneği, isminize ait Google tarafından bulunabilen tüm yayınların listesini getirmektedir. Size ait olan adın yanındaki kutucuğu işaretleyerek tüm makaleleri profilinize ekleyebilirsiniz.

Google Akademik ID nasıl alınır?​

1. http://scholar.google.com.tr/ internet adresi üzerinden Google Akademik ana sayfasına ulaşınız. 2. “Oturum açın” linkini kullanarak bir gmail hesabı ile veritabanına giriş yapınız. Eğer bir gmail hesabınız bulunmuyor ise “Hesap Oluştur” linkini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
Google Scholar nedir nasıl kullanılır?
GOOGLE SCHOLAR GİRİŞİ NASIL YAPILIR? İlk olarak tarayıcınız üzerinden Google Scholar’ın web sitesine girin. Eğer Google destekli bir gmail adresini varsa mail ve şifrenizi yazarak sistemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu noktada sizden varsa çalıştığınız kurumun ismi ve araştırma alanınızla ilgili bilgiler istenebilir.
Scholar ID, Google’in araştırmacılara verdiği tanımlayıcıdır. Bir kimlik numarası olarak ifade edilebilir.
Google Scholar id nerede?
Google Scholar ID, https://scholar.google.com.tr/ adresine girerek sol üst köşedeki “My Profile” bağlantısı ile ulaşılan kişisel yayınlarınızın listelendiği sayfanın adres çubuğunda yer alır. Eğer “My Profile” bağlantısını göremiyorsanız öncelikle Google Scholar’da araştırmacı kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

Google Akademik veri tabanı mı?​

Hatta yeterli kaynağın olmaması araştırma konusunun değiştirilmesine kadar gider. Google bu soruna çözüm olması için Kasım 2004’de yeni bir veritabanı tanıttı: Google Akademik.
 
Geri
Üst