AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gonulcelen bir elmanın yarısı şarkısı

haberci

Yeni Üye
Gonulcelenin unutulmaz keman eşliğindeki şarkısı Sozler de kemanda bir harika imagesgonulcelenbirelmaninyarisisarkisi5adac3ce03888gif
bir elmanın yarısı biri sensin biri ben
iki ceylan yavrusu biri sensin biri ben
gel bir dunya kuralım başka kimse olmasın
biri kız biri oğlan iki cocuk oynasın
acan her guzel gulun biri sensin biri ben
kafesteki bulbulun biri sensin biri ben
gel bir dunya kuralım başka kimse olmasın
biri kız biri oğlan iki cocuk oynasın

Bu şarkı, "Gönülçelen" adlı dizide yer alan unutulmaz bir şarkı olup keman eşliğinde oldukça etkileyici bir hava yaratmaktadır. Sözlerinde ise bir sevgilinin diğerine yöneltilmiş sevgi dolu ifadeler yer almaktadır. Şarkıda, bir elmanın yarısının biri sevgilinin, diğeri ise şarkıyı seslendiren kişinin benzetilmesi yapılmıştır.

Şarkının ilerleyen bölümlerinde ise iki sevgilinin ceylan yavrusuna benzetilmesi yapılarak, masalsı bir dünya yaratma istekleri ve birlikte geçirecekleri güzel anlara vurgu yapılmıştır. Aynı zamanda kız ve erkek çocukların bir arada olduğu, sevgi dolu bir dünyanın yaratılması dileği de sözlerde işlenmektedir.

Şarkıda aynı zamanda güzel bir gül ve kafesteki bir bülbül metaforları da kullanılarak sevgililerin ilişkisinin ne kadar değerli ve özel olduğu anlatılmaktadır. Son olarak, şarkının genelinde, bir arada olmanın, sevgi dolu bir dünya yaratabilecek gücü ve mutluluğu vurgulanmaktadır.