AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gondere ne demek TDK?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.018
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Göndere ne demek TDK?​

Gönder, bayrağın uç kısmında bulunduğu direk veya elde tuturaka düşmana fırlatılan ucu demirden yapılmış kısa mızrak olarak tanımlanır. Göndere çekmek ise bayrağı ip yardımıyla gönderin uç kısmına çekmek demektir.

Taşrada olmak ne demek?​

Eski Türkçede taş sözcüğü, dışarısı anlamına gelirdi. Taşra kelimesinin sözlük anlamı ise ”dışarıya doğru”, ”merkezden uzakta olan”dır. Bu kelime 14. yüzyıldan itibaren başkent dışındaki şehirler için kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise nüfus yoğunluğunun az olduğu her yer taşra olarak nitelendirilir.

Resulullah anlamı nedir?​

Resulullah anlamı nedir?
Peygamber. Yeni bir kitap ve yeni bir şeriat ile bir ümmete veya bütün beşeriyete Allah tarafından Peygamber olarak gönderilmiş olan zat.

Mebus kızı ne demek?​

16. yüzyılda literatüre giren mebus kelimesinin sözlük anlamı vekil olarak atanan ve bir iş için gönderilen kimsedir. Günümüzde bu kelime daha çok milletvekilleri için kullanılır.

Göndere Çekildi ne demek?​

Göndere bayrak çekmek: Bayrağı direğin en üst noktasına çıkarmak.

Taşralı olmak ne demek?​

Taşralı olmak ne demek?
a. (ta’şra) Bir ülkenin başkenti veya en önemli şehirleri dışındaki yerlerin hepsi, dışarlık: “Taşrada öğretmenlik ede ede saçı başı ağarmış, tatlı sözlü bir adamdı.” -Halikarnas Balıkçısı.
Merkez Taşra neresi?​
Bazı kadroların yanında “taşra veya merkez” ifadeleri bulunmaktadır. Merkez ifadesi Bakanlık/Müşteşarlık/Genel Müdürlük merkez binasını, taşra ise bu genel bina dışındaki kamu kurumlarını ifade etmektedir. Taşra yazan her yer ilçe veya köy demek değildir. Bazen bir il birimi dahi taşra olabilir.
Rasulallah kime denir?​
Rasul (Arapça: رسول), İslam dininde insanları müjdelemek ve uyarmak için Allah tarafından gönderilen kişilere verilen isimdir. Kelime anlamı olarak: “tasarrufa hakkı olmaksızın, birinin sözünü olduğu gibi bir başkasına bildiren kimse” anlamına gelir.

Mebus kime denir?​

Mebus kime denir?
Milletvekili, parlamenter, salgut veya mebus, bir parlamentoda oy verenleri temsil eden kişidir.

Mebus Osmanlıca ne demek?​

Mebus kelimesi Türkçe’de “yetkiyle gönderilmiş kişi, delege, elçi” anlamına gelir. Arapça bˁs̠ kökünden gelen mabˁūs̠ مبعوث z “yetkiyle gönderilmiş kişi, delege, elçi” sözcüğünden alıntıdır.

Göndere bayrak çekmek ne demek?​

Kelime anlamı olarak ufuk ve yükseklik anlamına gelen gönder bayrak direğe çekilen bayrak olarak bilinmektedir. Dış mekân bayrak çeşitleri arasında bulunan gönder bayrak direğin üst kısmına çıkarmak anlamını taşımaktadır.
 
**Göndere ne demek TDK?**

Gönder, bayrağın uç kısmında bulunduğu direk veya elde tuturaka düşmana fırlatılan ucu demirden yapılmış kısa mızrak olarak tanımlanır. Göndere çekmek ise bayrağı ip yardımıyla gönderin uç kısmına çekmek demektir.

**Taşrada olmak ne demek?**

Eski Türkçede "taş" sözcüğü, "dışarısı" anlamına gelirdi. Taşra kelimesinin sözlük anlamı ise "dışarıya doğru", "merkezden uzakta olan" şeklinde ifade edilir. Bu kelime 14. yüzyıldan itibaren başkent dışındaki şehirler için kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise nüfus yoğunluğunun az olduğu her yer taşra olarak nitelendirilir.

**Resulullah anlamı nedir?**

"Resulullah" kelimesi, Arapça kökenli olup "peygamber" anlamına gelmektedir. Yeni bir kitap ve yeni bir şeriat ile bir ümmete veya bütün insanlığa Allah tarafından Peygamber olarak gönderilmiş olan kişilere denir.

**Mebus kızı ne demek?**

16. yüzyılda Türkçeye giren "mebus" kelimesinin sözlük anlamı, vekil olarak atanan veya bir iş için gönderilen kimsedir. Günümüzde ise bu kelime daha çok milletvekilleri için kullanılmaktadır.

**Göndere Çekildi ne demek?**

"Göndere bayrak çekmek" ifadesi, bayrağı direğin en üst noktasına çıkarmak anlamına gelir.

**Taşralı olmak ne demek?**

"Taşralı olmak" ifadesi, bir ülkenin başkenti veya en önemli şehirleri dışındaki yerlerin hepsi anlamına gelir. Genellikle taşralı kelimesi, şehir merkezinden uzak bölgeleri, kırsal kesimi ifade etmek için kullanılır.

**Merkez Taşra neresi?**

"Merkez Taşra" terimi bazı kadrolar açısından kullanılır. "Merkez" ifadesi genellikle Bakanlık/Müşteşarlık/Genel Müdürlük merkez binasını, "taşra" ise bu genel bina dışındaki kamu kurumlarını ifade eder. Yani "Merkez Taşra", genel merkez ve diğer şubeler arasındaki farkı vurgular.

**Rasulallah kime denir?**

"Rasul" kelimesi, İslam dininde insanları müjdelemek ve uyarmak için Allah tarafından gönderilen kişilere verilen isimdir. "Rasulullah" ifadesi, "Allah'ın Elçisi" anlamına gelir ve İslam peygamberi Hz. Muhammed'e atfedilir.

**Mebus kime denir?**

"Mebus" kelimesi, Türkçede "milletvekili" veya "parlamenter" anlamında kullanılır. Mebus, bir parlamentoda oy verenleri temsil eden ve halkın sesini temsil eden kişidir.

**Mebus Osmanlıca ne demek?**

Osmanlıca'da "mebus" kelimesi, "yetkiyle gönderilmiş kişi, delege, elçi" anlamına gelir. Arapça kökenli "mabˁūs̠" kelimesinden alıntılanmıştır ve genellikle görevli veya temsilci anlamında kullanılır.

**Göndere bayrak çekmek ne demek?**

"Göndere bayrak çekmek" ifadesi, bayrağı direğin en üst noktasına çıkarmak anlamına gelir. Bu ifade genellikle bayrak direği üzerine bayrağı yükseltme eylemini ifade eder.
 
Geri
Üst