AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Goncagül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Goncagül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe soda
Yarım tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz

Goncagül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını hazırladım. Maydanozları minik minik doğrayıp, bir kaseye koydum, üzerine lor peynirini ek edip, güzelce karıştırdım.
Sosu için; verilen gereçlerin hepsini derin bir kapta karıştırdım. Yufkaları dörde böldüm. Bir parçayı alıp, elimle tam ortadan burarak sardım.
Daha sonra sostan döküp, fırçayla yufkanın her yerine gelecek formda yaydırdım. Tekrar birebir istikamete burarak sarıp ortada oluşan çukur kısmına harcımdan koydum. Kenarda kalan yufkaları da sararak orta kısmını kapattım.
Yağlı kağıt serili tepsiye karşıt çevirerek koydum. Bütün yufkalar bitene kadar tıpkı sürece devam ettim.
Hazır olan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serptim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Goncagül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst