AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Golgeler

haberci

Yeni Üye
Akşam oluyor,yine şahlanıyor mu gece?
Niye boyle ansızın geliverdi golgeler?
Korkuyorum,derdimi dinler mi soyleyince?
Beni anlarmış gibi bakıverdi golgeler
Akşamların alacasında,gun bitiminde
Once kıpkırmızı bir renge burunur gokler
Gun yavaş yavaş kaybolurken derinliklerde
Caresizliğimin icinde buyur golgeler
Sanki her karaltı bir golge yanıbaşımda
Boşlukta buyuyen zaman gibi beni bekler
Beynimin korku dolu butun kıvrımlarında
Adeta anlamsız bir cığlık gibi golgeler
Her koşebaşında binbir korku peydahlanır
Ve her korku arkasında bir olumu gizler
Bir cığlık ansızın bir intiharı kuşanır,
Bir olunun ayak ucuna duşer golgeler
Bir mezar taşı,biraz olu,birazcık toprak
Muallakta kalır kendini arayan sesler
Birden birikiverirler avucumda cırılcıplak
İsimsi bir şaire zindan olur golgeler
PARDUS

Akşamın alacasında, günün bitiminde doğan kıpkırmızı renkli gökyüzü, günün yavaşça kaybolduğu derinliklerde, çaresizliğin içinde kayboluyor gibi hissettirir insana. Gölgeler ansızın geliverir, nereden geldikleri belli olmayan, karanlık ve belirsiz varlıklar olarak karşımıza çıkarlar. Bu karanlık varlıkların, ruhumuzun derinliklerinde sakladığımız korkularımızı temsil ettiği duygusuyla dolu dizgin bir atmosfer oluşur.

Şair, gölgelerin kendisine doğru yaklaştığını, onunla bağ kurduğunu ve sanki dertlerini dinler gibi ona bakıştığını hisseder. Bu durum, son derece gerilim dolu bir atmosfer yaratır. Her gölgenin yanı başında birer korkunun belirmesi, zamanın boşlukta ilerlediği hissini verir ve adeta korku dolu bir cığlık gibi ruhunu kaplar.

Karanlık ve belirsizlik içinde her koşebaşında yeni bir korkunun doğduğu, her korkunun ardında bir ölümün gizlendiği duygusu, şairin içinde büyük bir bocalama ve çaresizlik yaratır. Gölgeler, mezar taşı gibi ağırlık hissettirirken, ruhu çaresiz bir şairi hapseden zindanlara dönüşebilirler.

Şairin dizelerinde anlattığı bu karanlık ve yoğun duygular, insanın içsel dünyasında var olan karmaşık duyguları, korkuları ve çaresizlikleri betimler. Güçlü ve etkileyici bir şekilde aktarılan bu duygular, okuyucuya derinlemesine bir yolculuk ve kendi iç dünyasına dair düşüncelere yöneltme potansiyeline sahiptir.

Geri