- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.278
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gölgede yetişen sebzeler nelerdir?
Kısmen güneş alan, günün büyük kısmını gölgede geçiren bir balkon ya da bahçeniz varsa size uygun olan sebze meyvelerden bazıları şöyle: Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, karalahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasülye ve tabii ki baharatlar.Sebzeler güneşi sever mi?
Yeşiller gibi yapraklı sebzeler gölgeye en toleranslı olanıdır, çiçekleri için büyük ölçüde ışığa bağlı olan kök ve meyve bitkileri daha fazla güneşe ihtiyaç duyar. Örneğin, domates ve kabak bitkileri günün çoğunda tam güneşte büyür. Patates ve havuç, günün en az yarısında güneşte iyi büyür.Ağaç gölgesinde ne yetişir?
Yine gölgede yaşayabilen ve rahatlıkla bulabileceğiniz türler arasında
Hangi sebze ne kadar su ister?
Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.
Gölgeye dayanıklılık nedir?
Gölgeye dayanıklı bitkiler yaprakları genellikle geniş olur, çünkü rahat fotosentez yapmak isterler. Bu bitkilerde çoğunlukla rengarenk çiçeklere rastlanmaz. Peyzaj esnasında gölgeye dayanıklı bitkilerle donattığınız mekan, karanlık bir köşeden fışkıran yeşil bir su görüntüsü verir.Güneş istemeyen çiçekler nelerdir?
DİFENBAHYA.Güneş almayan yerde hangi çiçekler yetişir?
Güneş ışığı almayan alanlarda yetişebilen iç mekan bitkileri
Domateslere kaç günde bir su verilir?
Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.
15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır.
Çuha çiçeği veya onbiraylık, çuha çiçeğigiller familyasından Primula cinsinin genel adıdır. Birçok renkte ve boyda türü bulunan çiçek, nemli toprakları ve gölge alanları sever. Hava akımından kolay etkilendiği için rüzgarlı ve çok soğuk bölgelerde yetişmesi zordur.