AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Golde balik tutmak icin hangi yem kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gölde balık tutmak için hangi yem kullanılır?​

Tatlı suda balık avı yemleri; tatlı su balık avcılığında kullanılabilecek yemler başlıca, solucanlar, böcekler, larvalar, mısır, civciv yemi başlıca yem türleridir. Özellikle mısır ile yapılan yemlerde size tavsiyemiz; kuru mısırı avlanacağınız suyun, kendisiyle kaynatarak kullanmanız.

Balık tutmak için yem nasıl yapılır?​

Farklı balık türlerini yakalamak için hamur bazlı yem tarifi Hazırlarken, un ve su içeren bir kaba az miktarda sarımsak suyu ekleyin. Bundan sonra, elde edilen karışım iyice karıştırılmalıdır. Havuz balığı yakalamak için, un yerine irmik kullanılan sözde mükemmel irmik hamurunu kullanmak en iyisidir.
Çipura avlamak için hangi yem kullanılır?
Çipuranın menüsü çok geniştir. Sülünes, karides, midye, sardalye, yengeç, boru kurdu, mamun, madya, minare, ayaklı, kalamar gibi çeşitli yemlerin hepsiyle avı yapılabilir. Balıkçılık tecrübelerimiz gösteriyor ki, sonbahar ve kış aylarında sardalye çipura avında oldukça verimli bir yem olmaktadır.

Balık hangi kokuyu sever?​

4. Koku: Bir yemin kokusu, balığı kendine çekmede çok kritik öneme sahiptir. Yem gibi değil de başka bir şey gibi kokuyorsa balık için itici olacaktır.

Ev yapımı balık yemi nasıl yapılır?​

Havuç : Taze olmasına önem gösterin, çok büyük olmasın 3 4 adet yeterli olacaktır. Havuç içinde konserve kullanabilirsiniz. Ispanak : Kesinlikle taze ve çok iyi temizlenmiş olması gerekmektedir. 500 gram yeterli olacaktır. Pazı : Ispanak yerine de kullanılabilir extra da ekleyebilirsiniz.
Tavuk etini ne sertleştirir?
Tuzla iyice sertleşen tavuk eti ile kıyıdan gayet güzel avlar yapabilirisiniz.
Küçük parçacıklar halinde doğradığınız tavuk göğüsünü bir kaba koyunuz. Üzerine bolca tuz ve şeker ilave ediniz . Bir gün süre ile buzdolabında bekletiniz . Suyunu tamamen salmış ve sertleşmiş tavuk parçacıklarını olta iğnenizin büyüklüğüne göre tekrar keserek ayarlayınız.
 
Geri
Üst