Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gol sulari neden farkli ozelliktedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göl suları neden farklı özelliktedir?​

Bu farklılığın nedenleri, iklim koşulları, beslenme kaynakları, gölün bulunduğu arazinin yapısı, gölün büyüklüğü, derinliği ve gideğeninin (göl ayağı) olup olmamasıdır. Beslenme kaynağı güçlü olan göller fazla sularını bir gideğen yardımıyla denizlere boşaltır.
Tuz gölü dünyanın kaçıncı büyük tuz gölü?
Dünyadaki en büyük tuz gölleri sıralaması; Hazar Denizi, Aral Gölü, Baykal Gölü ve Büyük Tuz Gölü ki batı yarı kürede en büyüğüdür. Tuz gölleri en yüksek seviyesi ile Namtso ve en düşük yer seviyesi ile Lut Gölü dir.

Bir göl suyunun tatlı olması neye bağlıdır?​

1. Gölün büyüklüğü ve derinliği:Büyüklük ve derinlik arttıkça tuzluluk azalır. 2. Gölün gideğeninin olup olmaması: Göl sularını bir gideğen ile boşaltabiliyorsa suları tatlı olur.
Göl nedir ve nasıl oluşur?
Göller, su, göl havzaları olarak adlandırılan dünya yüzeyinin büyük girintilerinde toplandığında oluşur. Havzalar, hareket eden buzulların bıraktığı izler, hareket eden tektonik plakalardan oluşan hendekler, barajların akış yukarısındaki alanlar ve nehirlerin terk edilmiş kısımları gibi farklı şekillerde oluşabilir.

Tuz Gölü Türkiye’nin kaçıncı büyük gölüdür?​

Tuz Gölü Türkiye’nin göllerinin ikinci büyük gölü. Koçhisar Gölü olarak da bilinen Konya şehrimizdeki Tuz Gölü, tektonik bir çukurun en dibinde yer alıyor.
Tuz gölünden tuz alınır mı?
Yüzde 96 olan saflık derecesi yüzde 99,9’a ulaştı. Yıkandıktan hemen sonra kullanılabilen, saflık ve doğallık derecesi yüzde 99,9’a ulaşan tuz, gönül rahatlığıyla her gıdaya konabilir. Bunun kamuoyuna duyurulması konusunda da çalışmalar yapacağız” dedi.

Göl Gideğeni nedir ve göl sularının tadını nasıl etkiler?​

Gideğen (göl ayağı), bir gölün fazla sularını boşaltan akarsulara verilen addır. Çıkış ayağı denildiği de olur. Gideğeni olan göller her zaman tatlı suludur..
Göllerin genel özellikleri nelerdir?
Göllerin suları tatlı, tuzlu, acı ve sodalı olabilir. Göl sularının kimyasal özellikleri, gölü besleyen akarsuların kimyasal özelliğine, iklim özelliklerine ve göl çanağını oluşturan kayaçların özelliklerine göre farklılık gösterir.

Türkiye’nin gölleri nelerdir?​

Türkiye’nin 10 Gölü
 
Geri
Üst