Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gol hangi illerde var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göl hangi illerde var?​

Türkiye’deki göller listesi
Hangi bölgede göl yoktur?
-Güney Doğu Anadolu Bölgesi dir. (Güneyden gelen SAMYELİ rüzgarlarının etkisi altındadır.) 10-Hiç doğal göl olmayan bölgemiz hangisidir? -Güney Doğu Anadolu Bölgesi dir.

En fazla göl hangi bölgede?​

Sahip olduğu göl sayısı bakımından en zengin bölge Doğu Anadolu’dur. Bu bölgedeki göller arasında (3,713) km2 yüzeyiyle en büyük göl olan Van Gölü ile Erçek, Çıldır ve Hazar Gölleri bulunur. Ayrıca, Batı Toros Dağları bölgesinde de Beyşehir, Eğridir, Burdur ve Acıgöller gibi pek çok göl bulunmaktadır.
Türkiyede kaç tane göl var?
Türkiye’de 100’ün üzerinde doğal göl bulunuyor.

Türkiye’de göller hangi bölgede?​

Göller Yöresi; Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Antalya, Konya, Denizli topraklarına yayılır. Göller yöresinin sınırlarını; doğuda Beyşehir Gölü, batıda Salda gölü ve Acıgöl, kuzey Eber Gölü, güneyden Köprülü ve Güllük Geçitleri oluşturur.
Hangi göl hangi bölgede?
Ülkemizde; Marmara’da; Manyas, Ulubat, Sapanca, İznik gölleri, Akdeniz’de: Kovada, Eğirdir, Burdur, Acıgöl, Beyşehir gölleri, İç Anadolu’da: Tuz gölü, Tuzla, Tersakan, Akşehir, Seyfe, Hotamış, Ilgın, Sultansazlığı gölleri, Doğu Anadolu’da: Hazar ve Hozapin gölleri tektonik göllerdendir.

Göller Yöresi hangi bölgede?​

Göller Yöresi, Akdeniz Bölgesi’nin Anadolu içlerine uzanan bir parçası olmakla birlikte Burdur İli tümüyle bu yörenin içinde kalmaktadır. Göller Yöresi denildiğinde ilk akla gelen il, birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip gölleri ile Burdur İl’idir.
En çok göl hangi ilde?
Alanda tektonik ve volkanik hareketler sonucunda oluşan çukurlar tuzlu, acı ve tatlı suların birikmesiyle değişik özelliklerde göller oluşmuştur. Kireç taşı geniş alanlarda bulunduğundan karstik şekiller, ovalar ve göl çanakları oluşmuştur. 14 göl ile en fazla göl Burdur ilindedir..

Türkiyenin en büyük gölünün adı nedir?​

Adalar tarihi ve turistik özelliğe sahiptir ve 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişlerdir. Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye’de bulunan en büyük göldür. Gölün tuzlu-sodalı suları, biyolojik çeşitliliği sınırlamaktadır.
Büyükçekmece gölü hangi oluşuma örnektir?
Terkos, Büyükçekmece ve Küçükçekmece gölleri gibi. Heyelan set gölleri: Heyelan sonucu kayan kütlenin akarsu vadilerini kapatması sonucu oluşur.

Türkiye’de karstik göller hangi bölgede?​

Türkiye’deki karstik göllerin oluşması için en verimli araziler Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerindedir. Burdur ve Konya şehirlerimiz, bu yer yüzü şeklinde akla ilk gelen illerdir. Ek olarak karstik göllerin Akdeniz ve İç Anadolu’da daha çok konuşlandığını söyleyebiliriz.
Türkiye’nin gölleri ve nerede oldukları?
Türkiye’ deki Göllerin Listesi Türkiye’ deki Göllerin Listesi

Volkanik göl Türkiyede nerede görülür?​

Volkanik Göller Volkan konisinin tepesinde bulunan krater v6ya kaldera gibi çukurlukların ya da volkanik patlamalarla oluşan maarların suyla dolması sonucunda oluşurlar, iç Anadolu’da Meke Tuzlası (Maar gölü), Doğu Anadolu’da Nemrut gölü (Krater gölü), İsparta yakınındaki Gölcük gölü (Maar gölü) birer volkanik göldür.
En fazla göl hangi ildedir?

Göller Yöresi Düz bölge mi?​

araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller Yöresi içinde, dışa akışı olmayan kapalı havzalı yapıdadır.
 
Geri
Üst