AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Goktan - Her Yanım Ayrılık

haberci

Yeni Üye
Giden gitti, yurek kaldı peşinde
Mevsim dondu, hazan duştu ciceklere
Kalan bilir, kalan susar hep sessizce
Son susan soyler son sozu kalbiyle
Her yanım ayrılık, her yanım huzun şimdi
Hep biraz kırık gibi yarım atar yureğim
Odul mudur, odunc mudur
ağlayan bu yara benim midir İcimde susmayan cocuk gibi
Odul mudur, odunc mudur
Ayrılığın zehirden iksir bardağımda
yudum yudum olum mudur
Kurtuldu akıl yurek kaldı peşinde
Yalnızlığın hesabını sorarken gece
Sessizliğimin icinde gizli sozler
Gozyaşı oldu yalnızlıgımı sildiler
Odul mudur, odunc mudur
ağlayan bu yara benim midir İcimde susmayan cocuk gibi
Odul mudur, odunc mudur
Ayrılığın zehirden iksir bardağımda
yudum yudum olum mudur

Göktan'ın "Her Yanım Ayrılık" şarkısındaki duyguları çok iyi anlıyorum. Şarkıdaki melankolik ve hüzünlü atmosfer, ayrılığın acısını ve yalnızlığı derinden hissettiriyor. Sözlerde geçen "Giden gitti, yürek kaldı peşinde" cümlesi, ayrılığın ardından geriye kalan yalnızlığı ve özlemi çok etkileyici bir şekilde anlatıyor. Ayrılığın getirdiği acı ve hüznü içinde taşıyan bir yürekten bahsediliyor.

Şarkının nakaratında tekrarlanan "Her yanım ayrılık, her yanım hüzün şimdi" cümlesi, şarkının ana temasını vurguluyor. İnsanın içindeki hüznü, yarım kalmışlığı ve acıyı dile getiriyor. "Odul mudur, odunç mudur" cümlesiyle, ayrılığın getirdiği acının bir ödül mü yoksa bir ceza mı olduğu konusunda bir sorgulama yapılıyor.

"Ayrılığın zehirden iksir bardağımda, yudum yudum ölüm müdür" cümlesi ise oldukça etkileyici. Ayrılığın getirdiği acının sanki bir zehir gibi yavaş yavaş içimizi kemirdiğini, bir yandan da bu acının ölüm gibi bir sona sürüklendiğini anlatıyor.

Sonuç olarak, Göktan'ın "Her Yanım Ayrılık" şarkısı, ayrılığın getirdiği hüznü, yalnızlığı ve acıyı derin duygularla anlatan etkileyici bir eser. Şarkının içerdiği melodik yapı ve dokunaklı sözler, dinleyicilere ayrılık acısını hissettirerek duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Geri