AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gokhan Turkmen Yonca Karadağ Ruya Şarkısı

haberci

Yeni Üye
Gokhan Turkmen Yonca Karadağ Ruya
Gokhan Turkmen & Yonca Karadağ Ruya Şarkı Sozleri
Her adım
Anladım seni bana bağladı
Adı mutluluktu
Ağladım
Nerdesin bitmesin
Buraya kadarmış sevgilim
Elveda diyen sen misin
Gitme dur sakın
Acıyor icim sensiz
Gitme sevgilim
Mutlu olsan da bensiz
Belki ben de hata yaptım
Seni sevdim tek bir an pişman olmadan
Cok duşundum cok yalvardım
Tanrım alma canımı
Teniyle bir gun buluşmadan
Belki şimdi, belki asla
Ya olum ya aşk istedim dudağından
Uyuyorsam bırak lutfen
Sen kal aşk
Ben giderim buralardan
Sabah olmadan

Gökhan Türkmen ve Yonca Karadağ'ın "Rüya" şarkısının sözleri oldukça duygusal ve içten bir anlatıma sahip. Şarkıda aşkın karmaşıklığı ve acı tatlı duyguları işlenmiş. İşte sözlerin detaylı bir analizi:

"Her adım, Anladım seni bana bağladı"
Burada şarkının başlangıcında aşkın etkileyici bir şekilde anlatıldığı görülüyor. Karşılıklı adımlarla aşkın güçlendiğini ve birbirlerine bağlandıklarını ifade ediliyor.

"Adı mutluluktu, Ağladım"
Aşkın aslında mutluluk getirmesi gereken bir duygu olmasına rağmen, bazen ağlama noktalarına yol açabileceğine vurgu yapılıyor. Bu dizelerdeki çelişki ve duygusal gerilim dikkat çekici.

"Nerdesin bitmesin, Buraya kadarmış sevgilim"
Buradaki sözlerde bir ayrılık veya veda duygusu hissediliyor. Sevgilinin bitmek bilmediğini, ancak sona yaklaşıldığını ifade etmesi, duygusal bir hüzün yaratıyor.

"Elveda diyen sen misin, Gitme dur sakın"
Ayrılık anı yaklaşırken yaşanan çaresizlik ve çabaları ifade eden kısımlar. Bir yandan elveda demek istenirken, diğer yanda ayrılığı önlemeye çalışmak ve dur demek istemek arasındaki içsel çatışma işlenmiş.

"Acıyor içim sensiz, Gitme sevgilim, Mutlu olsan da bensiz"
Aşkın ardında bıraktığı boşluğun acısını ve sevgilinin gitmesine karşı hissedilen acıyı anlatan dizeler. Karşılıklı mutsuzluğun yansıması olarak değerlendirilebilir.

"Belki ben de hata yaptım, Seni sevdim tek bir an pişman olmadan"
Bu kısımda hataları kabul etme ve pişmanlık duygularını dile getiriyor. Aynı zamanda kararlı bir şekilde sevmenin önemine vurgu yapılıyor.

"Cok düşündüm çok yalvardım, Tanrım alma canımı, Teniyle bir gün buluşmadan"
Şarkının duygusal yönünü daha da derinleştiren kısımlar. Umutsuzca dua etme ve sevdiğine ulaşma isteği çarpıcı bir şekilde ifade edilmiş.

"Belki şimdi, belki asla, Ya ölüm ya aşk istedim dudağından"
Belirsizlik ve umutsuzluk hissini yansıtan kısımlar. Aşk ve ölüm arasında kalan bir duygu karmaşasını anlatıyor.

"Uyuyorsam bırak lütfen, Sen kal aşk, Ben giderim buralardan, Sabah olmadan"
Şarkının sonunda ayrılığın kaçınılmazlığı ve birinin gitmesi gerekliliği vurgulanıyor. Sevgilinin, aşkın hatıralarında kalması ama birinin ayrılması gerektiği acı bir gerçek olarak işlenmiş.

Şarkıda aşk, hüzün, ayrılık, çaresizlik ve umutsuzluk gibi duyguların etkileyici bir şekilde anlatıldığı görülüyor. Bu sözlerin müziğiyle bir araya geldiğinde dinleyicilere derin bir duygu deneyimi yaşatabilecek bir şarkı olduğunu söyleyebiliriz.