- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gögüs kafesi kemik çıkıntısı neden olur?
Pektus Karinatum Göğüs duvarı gelişirken kaburga kemiklerini göğüs kemiğine bağlayan kıkırdaklar normalde düz eklem yapar. Eğer kıkırdak anormal olarak büyürse kaburga kemiklerinin göğüs kemiğine tutunduğu yerler birbirinden farklı uzunlukta olur ve göğüs dışa doğru çıkıntı yapabilir (pektus karinatum).İman tahtası hangi kemik?
Sternum veya göğüs kemiği, sağ ve sol kaburga kemiklerini bir arada tutan göğüs kafesi kemiği. İman tahtası olarak da bilinir. Yassı kemikler grubunda yer alır.Gögüs kafesi bozukluğu nasıl anlaşılır?
Tanısı nasıl konulur? Göğüs kafesi deformitesi doğuştan fark edilebildiği gibi yaşın ilerlemesiyle de fark edilebilir. Fizik muayene ile göğüs kafesi şekil bozukları tanısı rahatlıkla konulur. Akciğer, omurga grafileri ve tomografi çekilebilir, solunum fonksiyon testleri yapılabilir.
Güvercin göğsü nasıl anlaşılır?
Güvercin Göğsü Belirtileri Nelerdir?
- Yorgunluk.
- Nefes almada güçlük.
- Göğüs ağrısı
- Hızlı kalp atışı
- Sık yaşanan solunum yolu enfeksiyonları
Xiphoid çıkıntı şişmesi neden olur?
Sifodini neden oluşur? Ksifoid çıkıntıya çok sayıda kasın ve bağın tutunuyor olması nedeniyle bu bölgeyi etkileyen travmalar sifodinin en önemli sebeplerinden biridir. Göğüs bölgesine künt travma, ağır yük kaldırma gibi bu bölgede hasarlanma oluşturabilecek etkenler sifodiniyi başlatabilir.İman tahtasında ağrı ne demek?
Anginapektoris; en sıklıkla göğüste iman tahtası kemiği arkasında ağır bir taşla bastırılıyormuş hissi veren, ağrı noktası tam lokalize edilemeyen ve bazı hastalarda sol kola,her iki kola, sırta, karın üst bölgesine ve boyna yayılabilen rahatsız edici bir ağrıdır.Gögüs kafesi şekil bozuklugu neden olur?
Göğüs kafesi şekil bozukluğu, bireyin sosyal hayatını ve psikolojisini etkileyen bir sağlık problemidir. Bu tür şekil bozuklukları doğuştan gelen hastalıklar grubundadır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, bu gurup hastalarda kalıtımsal bir yatkınlık olduğu, yaklaşık üç hastadan birinde görülmektedir.
Kaburgada çöküklük neden olur?
Çöküklüğün nedeni kıkırdak kaburgaların fazla büyümesi olsa da neden kesin olarak bilinmemektedir. Genetik yatkınlık söz konusudur. Hastaların yüzde 37’sinde ailede göğüs çöküklüğü (kunduracı göğsü) öyküsü vardır.
Kunduracı göğsü ve güvercin göğsü tedavi edilmezse… Yine bu grup hastalıkta çocuklarda beraberinde astım gibi bozukluklara ve sık tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonlarına da rastlanabiliyor. Hastalık bazen kalpte ritim bozukluklarına da yol açabiliyor.
Güvercin göğsü hastalığı bir pektus deformitesidir. Hastalarda ilerleyen yaşlar ile birlikte hastaılk kötüleşebilir. Özellikle kıyafetler giyildiğinde güvercin göğsü hastalığı kendini direkt olarak belli edebilmektedir. Güvercin göğsünün sağlığa zararı yoktur.
Xiphoid ne işe yarar?
Xiphoid süreç, normal nefes almak için gerekli bir kas olan karın diyaframı da dahil olmak üzere birçok kasın bağlanmasında rol oynar. Ayrıca rektus karın kaslarını da tutar.