Gogus Hastaliklari ne olabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Göğüs Hastalıkları ne olabilir?​

Göğüs hastalıkları denildiği zaman aklımıza ilk gelen hastalıklar; kronik öksürükler, pnömoni (zatürre), Plörezi (akciğer zarında sıvı birikmesi), Pnomotoraks (akciğerin sönmesi) , PulmonerEmboli (akciğer embolisi),akciğer kanseri tanı ve tedavisi, Allerjik akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisi ,Obstrüktif akciğer …
Göğüs hastalıkları nasıl oluyor?
Tıpta ayrı bir uzmanlık dalı olan Göğüs Hastalıkları temelde akciğer ve hava yolları olmak üzere solunum sistemini etkileyen hastalıklarla ilgilenir. Yetişkinlerde göğüs hastalıkları varlığında en sık görülen şikâyetler nefes darlığı, öksürük, balgam ve göğüs ağrısıdır.
Göğüs hastalıkları muayene nasıl olur?
Göğüs muayenesi solunum sayısıyla başlar. Hasta 45º yatar pozisyonda yatarken el epigastriuma konur ve 1 dakika boyunca sayılır. Daha sonra hasta bir tabureye oturtulup etrafında dönerek 4 adımda yapılır (Tablo 8). Dikkat edilirse atelektazi ve plörezinin muayene bulguları aynı olup trakea palpasyonu ile ayırt edilir.

Göğüs Palpasyonu nasıl yapılır?​

Meme başı çevresinden başlayarak ve meme dokusuna hafifçe bastırarak saat yönünde halkasal hareketler ile herhangi bir duyarlılık veya kitle olup olmadığı kontrol edilir. Tüm meme muayene edildikten sonra koltukaltına bakılır. Sol meme ve koltukaltı da benzer şekilde değerlendirilir.
Akciğer hastalıkları sırtta ağrı yapar mı?
Sırt ağrısı artık akciğer bölgesindeki tümör büyüklüğü ve yaygınlığının çok yoğun olduğu durumlarda ortaya çıkar. Aşırı öksürmek ile beraber bu durum sırta vurmaya başlar. Öksürük şiddetine bağlı olarak sırt bölgesindeki ağrı da yükselir.
Akciğer sağda mı solda mı?
Akciğerler göğüs boşluğunun sağ tarafında ve sol tarafında yer alan en önemli organlardan biridir. Oksijenin akciğer aracılığıyla dolaşmasına ve karbondioksit atılması konusunda en önemli görevi üstlenir. Her iki akciğerin dış yüzeyinde zar bulunur.
 
Geri
Üst