AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gogus doktoru hangi bolgelere bakar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.766
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Göğüs doktoru hangi bölgelere bakar?​

Göğüs hastalıkları bölümü, akciğer ve solunum sisteminde oluşan hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır.

Açık akciğer ameliyatı sonrası ağrılar ne kadar sürer?​

Ameliyat sonrası göğüs ağrısı beklenen bir durumdur. Ameliyata bağlı olarak gelişir ve 24-48 saat içerisinde azalır. Hastalar 2. Gün normal hayatlarına dönebilir.

Göğüs cerrahi nasıl olunur?​

Göğüs cerrahi nasıl olunur?
Nasıl Göğüs Hastalıkları Uzmanı Olunur?
- Üniversitelerin altı yıllık eğitim veren Tıp Fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak,
- Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 50 puan almak,
- Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olmak,
- Dört senelik göğüs hastalıkları öğrenimini tamamlamak ve mesleki unvana hak kazanmak.

VATS ameliyatı neden yapılır?​

VATS ameliyatı yaygın olarak akciğer kanseri nedeniyle akciğerin bir parçasının alınmasında da kullanılmaktadır. Sağda ve solda bir adet olmak üzere toplamda iki adet akciğeriniz vardır. Bu akciğerler bir dizi bağlantı ile ağzına kadar bir ağ şeklinde bağlıdır.

Göğüs hastalıkları uzmanı kalbe bakar mı?​

Göğüs cerrahisi, yemek borusu, akciğerler, kalp ve göğüs içindeki diğer yapılardaki hastalık veya yaralanmaların neden olduğu durumların tanı ve cerrahi tedavisi ile ilgilenen bir tıp alanıdır.

Göğüs cerrahi kaç yıl okur?​

Göğüs cerrahi kaç yıl okur?
Uzmanlık Eğitim Süreleri
Ana Dallar | Eğitim Süreleri
18- Göğüs Hastalıkları | 4 yıl
19- Göz Hastalıkları | 4 yıl
20- Halk Sağlığı | 4 yıl
21- Hava ve Uzay Hekimliği | 3 yıl
Göğüs cerrahi ne kadar maaş alıyor?​
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Göğüs Hastalıkları Uzmanı | 17.530 | 21.640
VATS hastalığı nedir?​
Video kamera yardımı ile göğüs duvarında açılan 2 veya 3 adet 1,5 cm’lik kesi ile göğüs kafesi içine aletler ile girerek mevcut patolojiyi ortadan kaldırmaya yönelik genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır.

VATS neden yapılır?​

VATS neden yapılır?
VATS ile sıklıkla gerçekleştirilen operasyonlar; Akciğer zarı (plevra) biyopsileri. Akciğer kanseri ameliyatları /akciğer rezeksiyonları (lobektomi, segmentektomi gibi) Mediasten (akciğerler arası orta göğüs boşluğu) kitlelerinin biyopsileri / çıkarılması Bebek ve erişkinlerde akciğer kistleri.
 
Göğüs doktoru, göğüs hastalıkları bölümünde çalışan bir uzman olup, akciğer ve solunum sistemi hastalıkları üzerine uzmanlaşmıştır. İlgili bölümde, akciğer kanseri, astım, KOAH, bronşit gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenir.

Açık akciğer ameliyatı sonrası yaşanan ağrılar, ameliyatın türüne ve kişinin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Genellikle ameliyat sonrası göğüs ağrısı birkaç gün sürebilir ve 24-48 saat içerisinde azalmaya başlar. Hastalar genellikle 2. gün normal hayatlarına dönebilirler.

Göğüs cerrahisi uzmanı olabilmek için öncelikle tıp fakültesinden mezun olmak, Yabancı Dil Sınavı'ndan (YDS) en az 50 puan almak, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) başarılı olmak ve dört senelik göğüs hastalıkları öğrenimini tamamlamak gerekmektedir.

VATS ameliyatı genellikle akciğer kanseri gibi durumlarda kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Video kamera yardımı ile göğüs duvarında açılan küçük kesilerle yapılan bu işlem, genel anestezi altında gerçekleştirilir ve akciğerdeki patolojiyi gidermeyi amaçlar.

Göğüs cerrahi uzmanları genel olarak akciğerler, yemek borusu, kalp ve göğüs içindeki diğer yapıların hastalık veya yaralanmalarının tanı ve cerrahi tedavisi ile ilgilenirler.

Göğüs cerrahisi uzmanlık eğitimi süresi genellikle 4 yıldır. Bu süre boyunca uzman adayları teorik bilgi ve pratik deneyim kazanarak uzmanlık unvanını alırlar.

Göğüs hastalıkları uzmanlarının maaşları, kariyerlerindeki deneyim ve çalıştıkları kurumlara göre değişiklik gösterebilir. En düşük ve ortalama maaş rakamları verilerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu değerler, uzmanın deneyimine, çalıştığı yere ve uzmanlık alanındaki talebe bağlı olarak farklılık gösterebilir.

VATS hastalığı terimi doğru bir terim değildir. Muhtemelen "Video Assisted Thoracic Surgery" (VATS) olarak bilinen cerrahi bir prosedür olan VATS ameliyatı ile karıştırılmış olabilir. Bu prosedür, göğüs kafesi içine aletlerle girilerek akciğer ya da diğer göğüs yapısı hastalıklarının tedavisini amaçlayan minimal invaziv bir yöntemdir.
 
Geri
Üst