Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gogus de kemik cikintisi neden olur?

Editör

Yeni Üye

Göğüs de kemik çıkıntısı neden olur?​

Göğüs duvarı gelişirken kaburga kemiklerini göğüs kemiğine bağlayan kıkırdaklar normalde düz eklem yapar. Eğer kıkırdak anormal olarak büyürse kaburga kemiklerinin göğüs kemiğine tutunduğu yerler birbirinden farklı uzunlukta olur ve göğüs dışa doğru çıkıntı yapabilir (pektus karinatum).

Güvercin göğsü hangi sporla düzelir mi?​

Sporla Düzelir mi? Kunduracı göğsünün bitkisel veya doğal bir tedavisi yoktur. Pektus ekskavatum (Kunduracı göğsü) kemik ve kıkırdak dokunun çökmesi ile meydana geldiğinden fitness, yüzme vs. sporlar ile deformitede düzelme sağlanamaz.

Güvercin göğüs kafesi neden oluşur?​

Güvercin göğüs kafesi neden oluşur?
Güvercin göğsü, iman tahtası ve kaburgaların dışa doğru çıkıntı oluşturması durumunu ifade eder. Kunduracı göğsünün tam tersi bir deformite şeklidir. Kaburgaların göğüs kemiğine bağlanmasını sağlayan kıkırdakların bozulması ile ortaya çıkar.

Göğüs kafesi kemik çıkıntısı nedir?​

Göğüs kafesi kemik çıkıntısı nedir?
Pektus karinatum deformitesi göğüs ön duvarının öne doğru aşırı çıkıntılı olması durumudur. Pektus ekskavatum deformitesinden daha az oranda (beşte bir) görülmektedir. En sık görülen formu sternum gövdesinin alt kıkırdak kostalar ile simetrik protrüzyonudurdışa çıkıntı yapmasıdır.

Güvercin göğsü askerlik yapabilir mi?​

Nuss veya Abramson ameliyatı uygulayarak bar yerleştirdiğimiz Kunduracı Göğsü ve Güvercin Göğsü tanılı hastalarımızın askerlik yükümlülüklerini yerine getirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.

Güvercin göğsü doğuştan mı?​

Güvercin göğüsün oluşum nedeni bilinmemektedir. Bu deformite yaklaşık olarak 1500 çocuktan 1’inde ortaya çıkar, sıklıkla ailede geçiş gösterir ve erkeklerde kadınlardan daha sık görülür. Deformite çocuklukta kunduracı göğsüne göre daha geç ortaya çıkar ve çocuk büyüdükçe daha şiddetli hale gelir.

Ksifoid çıkıntı elle hissedilir mi?​

Ksifoid çıkıntı elle hissedilir mi?
ksifoid çıkıntıda elle dokunulduğunda bir şişlik var.

Göğüs kafesi bozukluğu nasıl anlaşılır?​

Göğüs kafesi bozukluğu nasıl anlaşılır?
Tanısı nasıl konulur? Göğüs kafesi deformitesi doğuştan fark edilebildiği gibi yaşın ilerlemesiyle de fark edilebilir. Fizik muayene ile göğüs kafesi şekil bozukları tanısı rahatlıkla konulur. Akciğer, omurga grafileri ve tomografi çekilebilir, solunum fonksiyon testleri yapılabilir.

Göğüs de kemik çıkıntısı genellikle pektus karinatum olarak adlandırılan bir durumu ifade eder. Bu durum, göğüs duvarının gelişirken kaburga kemiklerini göğüs kemiğine bağlayan kıkırdakların anormal olarak büyümesi sonucunda ortaya çıkar. Kaburga kemiklerinin göğüs kemiğine farklı uzunluklarda tutunduğu durumda göğüs dışa doğru çıkıntı yapabilir.

Pekus karinatumun sporla düzelmesi mümkün değildir. Kunduracı göğsü ya da güvercin göğsü olarak da bilinen pektus karinatum, kemik ve kıkırdak dokusunun çökmesi sonucu oluştuğu için sporun bu deformiteyi düzeltemez.

Güvercin göğsü, göğüs kafesinde kaburgaların ve göğüs kemiğinin dışa doğru çıkıntı yapması durumunu tanımlar. Bu durum, kaburgaların göğüs kemiğine bağlanmasını sağlayan kıkırdakların bozulması sonucunda meydana gelir.

Göğüs kafesi kemik çıkıntısı pektus karinatum deformitesini ifade eder. Bu durumda göğüs ön duvarı aşırı derecede dışa doğru çıkıntılı haldedir ve sternum gövdesinin alt kısımlarında simetrik bir çıkıntı bulunur.

Ksifoid çıkıntı, elle dokunulduğunda bir şişlik olarak hissedilebilir.

Göğüs kafesi bozuklukları genellikle fiziksel muayene ile fark edilebilir. Doğuştan gelen deformiteler genellikle erken yaşlarda fark edilirken yaş ilerledikçe de belirti verebilir. Tanı için akciğer, omurga grafileri ve tomografi gibi görüntüleme yöntemleri kullanılabilir, solunum fonksiyon testleri de yapılarak durumun detaylı bir şekilde değerlendirilmesi sağlanabilir.

Geri