AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gogus alti kemik agrisi neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Göğüs altı kemik ağrısı neden olur?​

Kaburga ağrısı veya göğüs duvarında hissedilen ağrı genellikle kaburga kemiklerinin göğüs kemiğine tutunduğu kıkırdak kısımdaki kostokondrit denilen iltihabi durum nedeniyle oluşur.

Kaburga kemiği neden batar?​

Kaburga kemiği neden batar?
Kaburga ağrısının çeşitli nedenleri vardır. Genel olarak kaburga ağrısı derin bir nefes almanızı, vücudunuzu döndürmenizi veya göğsünüze baskı yapmanızı zorlaştırır. Bir dizi koşul ağrıya neden olabilir, çekilmiş bir kas, çürük veya kırık kaburga ve hatta asit reflü içerir.

Kaburga kırığı akciğere batarsa ne olur?​

Kırılan kaburgaların sivri ve düzensiz uç kısımları akciğere batarak kanama ve akciğer sönmesine neden olabilir. Nefes darlığında ani artış, ağrıda şiddetli yükselme gibi durumlarda kontrolü beklemeden acil servise başvurması önerilir.

Göğsün tam ortasındaki ağrı nedir?​

Göğsün tam ortasındaki ağrı nedir?
Göğüs bölgesinde oluşan ağrılar genellikle ‘lük dilimle kalp problemleri kaynaklıdır. Bazı ağrılar olası bir kalp krizi riskinin belirtisi olabildiği gibi, damar tıkanıklığı, aort diseksiyonu, miyokardit, perikardit gibi rahatsızlıklarda da göğüs ortasında ağrı meydana gelebilir.
Kaburga kemiğinin altında ağrı neden olur?​
Bu nedenler; kas spazmı, kaburgada olan kırıklar, göğüste yaralanmalar, akciğer iltihabı olması, kemik hastalıkları, kaburgadaki kıkırdaklarda oluşan şişlik ya da iltihaplanmalar olarak sıralanabilir. Göğüs bölgesine alınan darbeler sonucunda da meydana gelebilir.

Sag göğüs altı kaburga ağrısı neden olur?​

Sag göğüs altı kaburga ağrısı neden olur?
SAĞ GÖĞÜS ALTINDA AĞRI NEDEN OLUR? Göğüs kısmının trafik kazası ya da gün içinde herhangi bir nedenden kaynaklı aldığı ağır darbe sonrası kaburganın hasar almasından kaynaklı yaşanır. Akciğer iltihabının gelişip kemiklere de zarar vermesi nedeniyle o kısımda ağrı görülür.

Kaburga Batması ağrısı nasıl geçer?​

Özellikle kaburga kırılması ya da çatlaması gibi sorunlar söz konusu ise, kompresyon sargıları üzerinden tedavi gerçekleşir. Eğer bölgedeki ağrılar bir kitle nedeniyle meydana gelmişse, o vakit cerrahi müdahale gerçekleştirilir.

Kaburga batması için hangi doktora gidilir?​

Kaburga batması için hangi doktora gidilir?
Kaburga ağrısı yaşayan kişilerin hastanelerin dahiliye (iç hastalıkları), ortopedi ve nöroloji bölümüne başvurmaları gerekir.

Kaburga kırığı akciğere batar mı?​

Akciğer saplanan bir kaburga kırığına erkenden müdahale edilmediği takdirde hasta hiçbir şekilde nefes alamayacağı için hayatını kaybedebilir. Fakat kaburga kırıklarının çok az bir bölümü bu kadar büyük bir kırıktır. Akciğere saplanmaları çok da kolay değildir.

Kaburga kırığı nelere yol açar?​

Kaburga kırığı nelere yol açar?
Genel olarak kaburga üzerinde meydana gelen sorunlar çatlak olarak ön plana çıkar. Ağrı yaratmasına rağmen kaburga çatlakları kaburga kırığı kadar ciddi bir durum teşkil etmez. Ancak kemik kırıkları akciğer ile beraber kan damarlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedir.
Egilince göğüs ağrısı neden olur?​
Kalp zarı iltihabının sebep olduğu göğüs ağrısı Bazen hareket edince, sözgelimi öne doğru eğilince ağrı artar; bazen de solunum sırasında akciğerlerin hareketi ağrıya neden olur. Kalp zarı iltihabı tanısı çoğu vakada EKG ile konabilir. Kalp zarında sıvı birikirse göğüs röntgeninde kalp daha büyük görünür.

Sağ kaburga kemiğinin altında ne var?​

Sağ kaburga kemiğinin altında ne var?
Vücudun sol tarafında kaburgalara yakın bölgelerde kalp, akciğer, dalak, pankreas, mide ve böbrek gibi organlar yer alırken sağ tarafta karaciğer bulunur. Bu organlardan herhangi birinde oluşan enfeksiyon, çevre doku ve organlara yayılabilir veya yansıyan ağrılar oluşturabilir.

Sağ göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur?​

Eğer göğüs bölgenizde bıçak saplanır gibi bir ağrı hissediliyorsa muhtemel olarak kas ağrısıdır. Derin nefes aldığınızda veya duruş pozisyonunuzu değiştirdiğinizde ağrı seviyenizde artış varsa kas ağrısı olma ihtimali yüksektir. Yine bir uzman kontrolünde doğru teşhis sağlanarak uygun tedavi sağlanacaktır.
 
Kaburga ağrısının çeşitli sebepleri olduğunu belirtmek önemlidir. Özellikle göğüs kafesindeki ağrı, kaburga kemiklerinin göğüs kemiğine tutunduğu kıkırdak kısımdaki iltihabi durum olan kostokondrit nedeniyle oluşabilir. Bu durum genellikle nefes almayı, yön değiştirmeyi veya baskı uygulamayı zorlaştırabilir. Bununla birlikte, kaburgada kırık, çatlak, kas spazmı, göğüs travması, akciğer enfeksiyonu, kemik hastalıkları gibi durumlar da kaburga ağrısına yol açabilir.

Kaburga kemiğinin altında hissedilen ağrılar da benzer nedenlerden kaynaklanabilir. Kas spazmları, kaburga kırıkları, göğüs travmaları, akciğer iltihaplanması, kemik hastalıkları ve kıkırdaklarda oluşan şişlik veya iltihaplanmalar kaburga kemiğinin altında ağrıya sebep olabilir. Ayrıca, göğüs bölgesine alınan darbeler sonucunda da benzer ağrılar meydana gelebilir.

Sağ göğüs altında hissedilen ağrılar genellikle göğüs bölgesinin aldığı ağır darbe sonucu kaburganın hasar görmesi veya akciğer iltihabının kemiklere zarar vermesi gibi durumlardan kaynaklanabilir. Bu nedenle, sağ göğüs altında hissedilen ağrılar ciddiye alınmalı ve gerekli tıbbi değerlendirme yapılmalıdır. Kaburga batması gibi sorunlarda, tedavi genellikle kaburga kırığı veya çatlaklarına göre belirlenir; kompresyon sargıları veya cerrahi müdahale gibi yöntemler uygulanabilir.

Son olarak, eğer göğüs bölgesinde bıçak saplanır gibi bir ağrı hissediliyorsa, bu genellikle kas ağrısı olabilir. Derin nefes almak veya duruş pozisyonunu değiştirmek ağrıyı artırıyorsa, kas ağrısı olasılığı yüksektir. Bu tür durumlarda bir uzmana başvurularak doğru teşhis konulmalı ve uygun tedavi yöntemleri belirlenmelidir.
 
Geri
Üst