AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gogsum yaniyor ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göğsüm yanıyor ne yapmalıyım?​

Şayet istirahat halindeyken, aniden göğüste sıkıntı, yanma, baskı, ağrı gibi bir yakınma ortaya çıkarsa, bu belirtiye bulantı, terleme, çarpıntı gibi yakınmalar eşlik etmişse mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurun terleme ve bulantı olması şart değildir.
Göğsün ortasında yanma neden olur?
Göğüs ağrısına, sindirim sistemi bozuklukları neden olabilir: Göğüste ağrılı yanma hissi: Mide asidinin geri kaçmasıyla oluşan reflü, göğüste yanma ve ağrıya sebep olmaktadır. Reflü gibi sindirim sistemi sorunları nedeniyle gelişen göğüste ağrıyla birlikte yanma özellikle yemekten sonra uzanınca ortaya çıkar.

Kalp ağrısı nasıl hissedilir?​

Kalp ağrısı, nedenine bağlı olarak boyundan karnın üst kısmına kadar olan bölgede hissedilebilir. Tipik olarak birkaç dakika boyunca göğüste merkezlenen, sol kola, omuzlara, boyuna veya çeneye yayılabilen amansız bir ağrıdır. Keskin, bıçaklanma gibi bir ağrı, göğüste baskı, ezilme, yanma ve sıkışma hissi oluşur.
Akciğerde yanma hissi neden olur?
Göğüste ve boğazda yanma hissi, ağza acı su gelmesi, mide ve göğüs ağrısı dışında yutma zorluğu, ses kısıklığı, açıklanamayan öksürük, geceleri olan astım atakları, inatçı diş ve dişeti hastalıkları, kronik sinüzit ve tekrarlayan akciğer enfeksiyonları reflü hastalığına işaret edebilir.

Göğüs yanması hangi doktor bakar?​

Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Eğer işinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, kalpdamar cerrahisine başvurması gerekecektir. Göğüs ağrısı her yaş grubunda ortaya çıkabilir. Göğüs ağrısına, göğüs sıkışması, göğüste baskı ya da yanma hissi gibi belirtiler eşlik edebilir.
Kalp ağrısı ve kas ağrısı nasıl ayırt edilir?
Ağrılar devamlı ve şiddetli ise göğüs ön bölgesinde belli bir alanda olup boyna ve sol omuza doğru, mide ve sırttan çeneye doğru yayılıyorsa, yirmi dakikadan fazla sürüyorsa bu ağrıların kalp ağrısı olma ihtimali yüksektir. Kalp ağrısı ani adım atar ve şiddetlidir.

Akciğer ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Göğüs hastalıkları bölümünde astım, KOAH gibi hastalıklar başta olmak üzere akciğerin her türlü hastalığına bakılır. Bu hastalıklar temel olarak akciğer dokusu ile ilişkilidirler.
Göğüs kafesi ağrısı için nereye gidilir?
Göğüs ağrısı için ilk olarak kalp doktoruna, İç Hastalıkları uzmanına veya Göğüs Hastalıkları doktoruna gidilebilir.

Sol göğsün altında yanma neden olur?​

Mide ekşimesi, reflü: Göğüs kafesinin arkasında hissedilen yanma tarzında ağrıdır. Midenin asitli içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşur. Kahve, gazlı içecek, ekşili yiyecekler gibi besinlerin tüketilmesi reflünün neden olduğu yanma hissinin artmasına neden olur.
Kalpte yanma hissi neden olur?
Ama bu sıkıntıya efor ile göğüs orta hattında yanma, huzursuzluk, sıkışma ve terleme eşlik ediyorsa, kalp ağrısı kalp damar hastalıklarına bağlı bir ağrı olarak değerlendirilir. Bu durumda kalp kökenli sorunlara yönelmek gerekir. Kalp ağrısında bazen ilk belirti mide bulantısı, kusma ve terleme olabilir.

Iman tahtasında yanma neden olur?​

Öncesinde dikkat edilmeyen, umursanmayan mide üzerinde ve iman tahtası arkasında yanma, baygınlık hissi, çarpıntı, fenalık hissi, bayılacakmış gibi olma şikayetleri bir kalp krizi habercisi olabilir. Kalbi besleyen damarlar kalbin kasına oksijen götürürler.
Sol göğsümün altında ağrı var neden olur?
Fakat sol kaburga altında hissedilen ağrılar çoğu zaman kalın bağırsaktaki gaz sıkışması nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Sol kaburga altında kendisini gösteren ağrı kimi zaman akciğer, dalak, mide ve ya böbrek hastalıklarının da habercisi olabilmektedir. Sol kaburgada hissedilen birçok ağrı olabilmektedir.

Kalp yanmasına ne iyi gelir?​

KALP AĞRISI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER:
İman tahtasi neden ağrır?
Kaburga kemiklerini iman tahtasına bağlayan eklemlerde iltihap oluşmasına kostokondrit denir. Göğüs duvarında ağrıya neden olur ve genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez. Fibromiyalji dediğimiz kronik ağrı sendromu ise tüm vücutta ve kaslarda ağrıya neden olur. Bu ağrıdan göğüs bölgesi de nasibini alır.
 
Geri
Üst