Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin yada tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz veya fındık (dövülmüş)
Yeterince un (4 su bardağı kadar kontrollü)
(bardak ölçüm 200 ml)
Üzeri İçin;
Bitter ve beyaz çikolata ( Benmari usulü erittiğim)
Toz fıstık
Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir buçuk su bardağı unu geniş bir tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz. Kokusu çıkınca rengi tam dönmeden dövülmüş ceviz veya fındığımızı ekliyoruz.
Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Bu arada bu işlemi yaparken sürekli karıştıralım.
Diğer malzemeleri yoğurmaya başlayalım ayrı bir kapta. Kavrulmuş unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Un yeterli gelmeyecektir, ilave un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
İsteğimiz şekli verip 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Ben fırın ısınana kadar kurabiyeleri buzdolabında bekletiyorum çok yayılmasın diye.
Fırına attığımız kurabiyeler hafif pembeleşince çıkaralım.
Üzerine benmari usulü erittiğim çikolataya batırdım sonra resimde gördüğünüz gibi evde olan malzemelerle süsledim. Siz isterseniz sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun .
Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin yada tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz veya fındık (dövülmüş)
Yeterince un (4 su bardağı kadar kontrollü)
(bardak ölçüm 200 ml)
Üzeri İçin;
Bitter ve beyaz çikolata ( Benmari usulü erittiğim)
Toz fıstık
Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir buçuk su bardağı unu geniş bir tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz. Kokusu çıkınca rengi tam dönmeden dövülmüş ceviz veya fındığımızı ekliyoruz.
Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Bu arada bu işlemi yaparken sürekli karıştıralım.
Diğer malzemeleri yoğurmaya başlayalım ayrı bir kapta. Kavrulmuş unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Un yeterli gelmeyecektir, ilave un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
İsteğimiz şekli verip 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Ben fırın ısınana kadar kurabiyeleri buzdolabında bekletiyorum çok yayılmasın diye.
Fırına attığımız kurabiyeler hafif pembeleşince çıkaralım.
Üzerine benmari usulü erittiğim çikolataya batırdım sonra resimde gördüğünüz gibi evde olan malzemelerle süsledim. Siz isterseniz sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun .
Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı