AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Göçmen Usulü Tavuk Kapama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
6 adet tavuk baget
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3 dis sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Göçmen Metodu Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize tavuk bagetleri alıp bir parmak geçene kadar sıcak su ek edip pişiriyoruz.
Daha sonra bir buçuk bardak pirinci ılık suda 25 dk bekletelim.
Daha sonra tavamıza ince ince kıyılmış soğan ve sarımsak karı kavuralım.
Daha sonra ince kıyılmış domatesleri ekleyip pirinçleri süzüp tavaya alıp kavuralım.
Üstüne baharatları ek edelim karıştıralım.
Daha sonra borcama pilavı dökelim ve üstüne bagetlerin derisini çıkartabilirsiniz isterseniz pirinçlerin içine bastırıp yerleştirelim.
Üstüne bagetleri haşladığımız tavuk suyunu dökelim.
Bir kasede iki yemek kaşığı salça ve zeytinyağı ile karıştırıp tavukların üstüne sürelim.
Kapya biber yeşil biber ve domates halkaları ile süsleyelim.
200 derece fırında 35 dk pişirelim. Afiyet olsun ‍
Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst