SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kaya tuzu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 yahut 2 kilo ufak boyutlarda biber
Yarım bardak kadar sıvı yağ
Top karabiber
Göçmen Tarzı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerinizi çekirdeklerini çıkarmadan yalnızca saplarını alarak ayıklayın, akabinde yıkayıp kurutun.
Yayvan bir tencere yahut büyük bir tavanın tabanını kapatacak kadar sıvı yağ koyup hafif kızdırın.
Üst üste gelmeyecek formda biraz biber ek edip biberlerin sertliği geçene kadar bir kaç çeşit yağda çevirin.
Kavrulan biberleri turşuyu kuracağınız kavanozlara üstlerinde üç parmak kadar boşluk kalacak biçimde koyun.
Damak tadınıza nazaran birkaç adet top karabiber atın.
Turşu suyunu hazırlama:Sirke, su, tuz ve şekeri kaynatın.
Altını kısıp kavanozlara dolana dek kaynar formda doldurun.
Doldurduğunuz kavanozun kapağını anında sıkıca kapatın.
Bu halde tüm kavanozları bitirin.
15-20 gün kadar sonra turşunuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun .
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kaya tuzu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 yahut 2 kilo ufak boyutlarda biber
Yarım bardak kadar sıvı yağ
Top karabiber
Göçmen Tarzı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerinizi çekirdeklerini çıkarmadan yalnızca saplarını alarak ayıklayın, akabinde yıkayıp kurutun.
Yayvan bir tencere yahut büyük bir tavanın tabanını kapatacak kadar sıvı yağ koyup hafif kızdırın.
Üst üste gelmeyecek formda biraz biber ek edip biberlerin sertliği geçene kadar bir kaç çeşit yağda çevirin.
Kavrulan biberleri turşuyu kuracağınız kavanozlara üstlerinde üç parmak kadar boşluk kalacak biçimde koyun.
Damak tadınıza nazaran birkaç adet top karabiber atın.
Turşu suyunu hazırlama:Sirke, su, tuz ve şekeri kaynatın.
Altını kısıp kavanozlara dolana dek kaynar formda doldurun.
Doldurduğunuz kavanozun kapağını anında sıkıca kapatın.
Bu halde tüm kavanozları bitirin.
15-20 gün kadar sonra turşunuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun .
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı