Göçmen Usulü Biber Turşusu

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kaya tuzu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 yahut 2 kilo ufak boyutlarda biber
Yarım bardak kadar sıvı yağ
Top karabiber

Göçmen Tarzı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerinizi çekirdeklerini çıkarmadan yalnızca saplarını alarak ayıklayın, akabinde yıkayıp kurutun.
Yayvan bir tencere yahut büyük bir tavanın tabanını kapatacak kadar sıvı yağ koyup hafif kızdırın.
Üst üste gelmeyecek formda biraz biber ek edip biberlerin sertliği geçene kadar bir kaç çeşit yağda çevirin.
Kavrulan biberleri turşuyu kuracağınız kavanozlara üstlerinde üç parmak kadar boşluk kalacak biçimde koyun.
Damak tadınıza nazaran birkaç adet top karabiber atın.
Turşu suyunu hazırlama:Sirke, su, tuz ve şekeri kaynatın.
Altını kısıp kavanozlara dolana dek kaynar formda doldurun.
Doldurduğunuz kavanozun kapağını anında sıkıca kapatın.
Bu halde tüm kavanozları bitirin.
15-20 gün kadar sonra turşunuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun .
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst