Göçmen Pilavı Tanımı İçin Materyaller
5 – 6 adet but
4 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağı-zeytinyağı (ben biraz ondan biraz ondan ekliyorum,tercih sizin nasıl isterseniz o denli koyabilirsiniz.)
5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Fırından çıktıktan sonra üstüne karabiber gezdirin (İsteğe bağlı)
Göçmen Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel tencereye su doldurup butları (güzelce yıkayıp süzdükten sonra)haşlamaya bırakalım.
Geniş tepsiye pirinçleri (yıkayıp süzün) koyalım.
Öbür yandan soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım sıvı yağı-zeytinyağı ekleyip kavuralım.
Soğan ve sarımsaklar pembeleşince ocaktan alıp pirinçlerin üzerine koyup karıştıralım.
Ocağın altını açıp pirinci koyalım tavuk suyunu ekleyip,bunları da yerleştirelim biraz ocakta ısıtalım.
Ocaktan alıp fırına koyalım (önceden ısıtılmış) alt-üst ayarında 200 derecede 20 dk suyunu çekesiye kadar pişirelim. Afiyet olsun
Göçmen Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 – 6 adet but
4 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağı-zeytinyağı (ben biraz ondan biraz ondan ekliyorum,tercih sizin nasıl isterseniz o denli koyabilirsiniz.)
5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Fırından çıktıktan sonra üstüne karabiber gezdirin (İsteğe bağlı)
Göçmen Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel tencereye su doldurup butları (güzelce yıkayıp süzdükten sonra)haşlamaya bırakalım.
Geniş tepsiye pirinçleri (yıkayıp süzün) koyalım.
Öbür yandan soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım sıvı yağı-zeytinyağı ekleyip kavuralım.
Soğan ve sarımsaklar pembeleşince ocaktan alıp pirinçlerin üzerine koyup karıştıralım.
Ocağın altını açıp pirinci koyalım tavuk suyunu ekleyip,bunları da yerleştirelim biraz ocakta ısıtalım.
Ocaktan alıp fırına koyalım (önceden ısıtılmış) alt-üst ayarında 200 derecede 20 dk suyunu çekesiye kadar pişirelim. Afiyet olsun
Göçmen Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı