AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Goc cocuk sagligini nasil etkiler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Göç çocuk sağlığını nasıl etkiler?​

Bu süreçte yaşanan tüm olumsuzluklar çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal yapısını derinden ve bazen de kalıcı şekilde zarar görmesine neden olabilmektedir. Göç olayında çocuklar sayısal üstünlüklerinden ve korunmaya düşkün durumların- dan dolayı özel bir konumdadır.

Göç eğitimi nasıl etkiler?​

Göçle gelen öğrencilerde karşılaşılan en yoğun problem ise uyum sorunu ve buna bağlı olarak gelişen davranış bozuklukları ve başarısızlıktır. Okul yöneticilerinin tamamına göre göçle gelen öğrenciler sınıf ve okul başarısını olumsuz etkilemektedir.
Farklı ülkelerden gelen çocukların sorunları neler olabilir?​
Yerlerinden edilen, mülteci ve sığınmacı çocukların karşılaştıkları en büyük sorunlar arasında ailelerinden ayrı olmak, gerekli korunma ve bakımdan mahrumiyetin yanı sıra eğitim, sağlık ve psikolojik destek gibi bulundukları ülkelerin kamu hizmetlerine ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar bulunuyor.

Göçün yaşlı bireyler üzerindeki etkileri nelerdir?​

Göçün yaşlı bireyler üzerindeki etkileri nelerdir?
Göç eden bireylerin göç ettikleri yerde yaşlandıklarında, sağlık bakım hizmetle- rinden yararlanma fırsatları, göç edilen ülkelerdeki olanaklar, sigortacılık sistemi önem taşımaktadır. Diğer açıdan yaşlı bireylerin göç etmesi durumunda da fark- lı düzeyde ruhsal ve fiziksel olumsuz yönde etkiler görülebilmektedir.

Göç nedir uzun?​

Göç nedir uzun?
Göç, dini, iktisadi, siyasi, sosyal ve diğer sebeplerden dolayı insan topluluklarının hayatlarının tamamını veya bir bölümünü geçirmek üzere bir iskân ünitesinden, bir başkasına yerleşmek suretiyle yaptıkları coğrafi yer değiştirme hareketidir.

Eğitim ne anlama gelir?​

Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler dizesidir. Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir.

Göç nedir uzun anlatım?​

Göç, kısa anlamıyla bir yerden başka bir yere gitmektir. Bu anlamı açacak olursak, bulunulan topraklarda yaşanan hastalık, savaş, siyasi gerilim, toplumsal bozukluk ve buna benzer sorunlar sonrasında orada yaşayan halkın başka bir bölgeye gitmesidir.

Göç, insan topluluklarının farklı sebeplerden dolayı bir yerden başka bir yere taşınması anlamına gelmektedir. Bu süreç, göç eden bireylerin hayatlarını derinden etkileyebilir ve çeşitli zorluklarla karşılaşmalarına neden olabilir. Göç eden çocuklar sağlık, eğitim, sosyal uyum gibi alanlarda olumsuz etkilenebilirler. Özellikle mülteci ve sığınmacı çocuklar, ailelerinden ayrı kalmak, korunma ve bakımdan yoksun kalmak, eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluklar yaşamak gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.

Göç eden bireylerin yaşlıları da göç sürecinden etkilenmektedir. Yaşlandıklarında yaşadıkları yerde sağlık hizmetlerine erişim, sosyal destek ve bakım konularında sorunlar yaşayabilirler. Aynı şekilde, yaşlı bireylerin göç etmesi durumunda da ruhsal ve fiziksel olarak zorluklarla karşılaşabilirler.

Göç eden öğrenciler ise eğitim hayatlarında uyum sorunu yaşayabilirler. Bu durum, başarısızlık ve davranış bozuklukları gibi sorunlara yol açabilir. Öğretmenler ve okul yöneticileri, göçle gelen öğrencilerin sınıf ve okul başarısını olumsuz etkilediğini belirtmektedirler.

Sonuç olarak, göç süreci birçok farklı bireyi ve grubu etkileyebilir. Özellikle çocuklar ve yaşlılar, bu süreçten daha fazla etkilenebilir ve desteklenmeye ihtiyaç duyabilirler. Eğitim, sağlık hizmetleri ve sosyal destek gibi alanlarda bu bireylere yardım edilmesi önem taşımaktadır.

Geri