AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Goc belgesi kimler alabilir?

Editör

Yeni Üye

Goc belgesi kimler alabilir?​

GOC ve ROC Eğitimleri Eğitime 17 yaşından büyük, en az ortaokul veya ilköğretim mezunu olanlar başvurabilirler.

Goc Gmdss nedir?​

GMDSS (Global Maritime Distress Safety System – Küresel Denizcilik Tehlike ve Güvenlik Sistemi), denizde ortaya çıkan tehlikelerde kara esaslı iletişim sistemlerininde kullanılarak kurtarma birimlerini otomatik olarak uyaran, arama ve kurtarmayı otomatik olarak hızla temin eden uluslararası bir sistemdir.
Goc belgesi ne kadar?​
GOC (General Operator Certificate – Genel Telsiz Operatör Yeterliliği) için eğitim süresi 13 gündür. GOC eğitimi idare tarafından ilan edilen uygulama sınav tarihlerine göre planlanmakta olup genellikle sınav tarihlerinden 1 ay öncesinde 10 kişilik kontenjanın dolması ile açılmaktadır.

ROC nasıl alınır?​

ROC nasıl alınır?
Gemi güverte zabitlerinin Tahditli Operatör- ROC yeterlik belgesi alması için önce kurumumuzda sertifika kursuna katılmaları ve UDH Bakanlığı tarafından GASM aracılığı ile yapılan teorik ve uygulamalı sınavda başarılı olmaları gerekir.

Goc sınavı nasıl oluyor?​

Goc sınavı nasıl oluyor?
GOC ehliyeti için konuşacak olursak, İngilizce sınavı, operasyon rutin ve acil durum iletişimi ağırlıklı olarak çıkacak. Ayrıca, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün Twitter sayfasından paylaştığı üzere sınavlar artık yılda üç sefer değil, 14 sınav merkezinde istenilen zaman başvuru yapılarak girilebilecek.

Kimler KMT alamaz?​

Uluslararası mevzuatta adı SRC’dir (Short Range Certificate). KMT sınavına girecek adayın 17 yaşını tamamlamış olması gerekir. Aday sınavı başarsa da 18 yaşını tamamlamadan belgesini alamaz.

Goc telsiz ehliyeti nedir?​

Genel Operatör (GOC) Gemilerde bu sistemlerin kullanılması kullanılması, acil durum ve arama kurtarma operasyonlarında görev alınabilmesi için Gemideki Güverte sınıfı Telsiz Zabitlerinin seyir görevlerinin yanında alması zorunlu olan bir yeterlik belgesidir.
ROC Kursu nedir?​
Tehditli Telsiz Operatörü (ROC) Eğitimi (7 Gün) Eğitime 17 yaşından büyük, en az ortaokul veya ilköğretim mezunu olanlar başvurabilirler. ROC (Radio Operator Certificate – Tahditli Telsiz Operatör Yeterliliği) için ise eğitim süresi 7 gündür.

Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü ne işe yarar?​

Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü ne işe yarar?
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü, SOLAS Sözleşmesi kapsamı dışında olan deniz araçlarında GMDSS sisteminde VHF/DSC dâhil olmak üzere yardımcı seyir cihazlarını kullanacak kişiye verilecek yeterliği ifade eder.

Goc sınavına nasıl girilir?​

Goc sınavına nasıl girilir?
Siz sisteme kendi kullanıcı adınız ve şifreniz ile internet üzerinden giriş yaparak, uygun olan istediğiniz GASM salonundan istediğiniz tarihte sınav randevusu alacaksınız.

GASM sınav başvurusu nasıl yapılır?​

GSS, STCW Randevuları: Kullanıcı(Zabitan)menüsündeki-> Zabitan->Başvurularım, ADS Randevuları: Kullanıcı(Amatör)menüsündeki->Amatör->Aday İşlemleri->Başvuru ve Randevu Alma adımından yapılmaktadır.

KMT almak zorunlu mu?​

KMT sınav yönetmeliğidir! Bunun dışında, içinde ‘KMT’ geçen hiçbir yasa/ yönetmelik/yönerge yoktur. Bu sebeple telsizi olsun olmasın, özel tekneleri kullanacak kişilerin KMT sahibi olması zorunluluğu yoktur.
Kısa Mesafe telsiz Operatörlüğü ne işe yarar?​

Goc belgesi kimler alabilir konusuna odaklanırsak, genel olarak GOC ve ROC eğitimlerine 17 yaşından büyük ve en az ortaokul veya ilköğretim mezunu olanlar başvurabilir. GOC (General Operator Certificate) için eğitim süresi 13 gündür ve eğitim genellikle sınav tarihlerinden 1 ay öncesinde 10 kişilik kontenjanın dolması ile açılmaktadır. ROC (Radio Operator Certificate) için ise eğitim süresi 7 gündür. ROC yeterlik belgesi alabilmek için gemi güverte zabitlerinin kurumunuzda sertifika kursuna katılıp UDH Bakanlığı tarafından yapılan teorik ve uygulamalı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

GOC sınavı için ise İngilizce sınavı ve operasyon rutin iletişim ağırlıklı sorular içerebilir. Sınavlar artık yılda üç sefer değil, 14 sınav merkezinde istenilen zaman başvuru yapılarak girilebilmektedir.

KMT (Short Range Certificate) almak isteyen adayların 17 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ancak aday, sınavı başarsa da 18 yaşını tamamlamadan belgesini alamaz.

Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü, deniz araçlarında GMDSS sistemi kapsamı dışında kalan durumlarda VHF/DSC gibi yardımcı seyir cihazlarını kullanacak kişiyi nitelendiren bir yeterlik belgesidir.

Goc sınavına girmek içinse kendi kullanıcı adı ve şifresi ile internet üzerinden sisteme girip uygun olduğunuz GASM salonundan istediğiniz tarihte sınav randevusu alabilirsiniz.

GASM sınav başvurusu ise Zabitan ya da Amatör kategorisine göre kullanıcı menüsünden yapılabilmektedir. KMT sınavı ise KMT sınav yönetmeliği kapsamında olup, özel tekneleri kullanacak kişilerin KMT belgesine sahip olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Geri