AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gobeklitepe kac yil?

Editör

Yeni Üye

Göbeklitepe kaç yıl?​

Yaklaşık 12.000 senelik tarihi ile, Mısır Piramitleri’nden ve İngiltere’deki Stonehenge’den yaklaşık 7.500 yıl önce inşa edilmiş Göbeklitepe’nin keşfi ile dünya sallandı. İnsanlık tarihinin bilinen en eski tapınağı oldu.

Didim Apollon Tapınağı kaç yıllık?​

Günümüzde görülen fakat hiçbir zaman bitirilemeyen yapının inşası M.Ö. 4.53. yüzyılda başlamışur. M.Ö, 6. yüzyıla ait öncü tapınak o dönemde çok ün kazanmış. M.Ö, 5. yüzyılın başlarında Persler tarafından tahrip edilmiştir.

Apollon Tapınağı saat kaçta kapanıyor?​

Apollon Tapınağı saat kaçta kapanıyor?
Didim Kaymakamlığı Milet Müzesi Müdürlüğü tarafından Birliğimize iletilen yazıda; Müze Müdürlüğü birimlerinden olan Milet ve Didim Apollon Tapınağı Ören yerlerinin turizm sezonunun yoğunluğu nedeniyle mesai saatleri 09:00-18:00 arasında uygulanacaktır.

Didim Apollon Tapınağı ücretli mi?​

Didim Apollon Tapınağı ücretli mi?
Aynı zamanda kış dönemlerindeki ziyaret saatlerinde antik Apollon Tapınağı keşfetmek isteyenler ise 08.30 ve 17.30 saatleri arasında bölgeye ulaşım sağlayabilme olanağına sahiptirler. Didim Apollon Tapınağı giriş ücreti ise 25 TL olup, müze kart geçerlidir.

Göbeklitepe yi gezmek ne kadar sürer?​

Göbeklitepe’yi gezmek için yaklaşık 2 – 3 saat ayırmanız yeterli. İnsanlık tarihini değiştiren önemli birçok eser ortaya çıksa da kazılar hala devam ettiği için şu an görülecek alanın kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz.

Side Apollon Tapınağı kaç yıllık?​

Roma düzeninde ve peripteros planına uygun biçimde yapılandırılan bu tapınağın büyük sütunlarından bazıları restore edilip yerlerine konmuştur. M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.

Apollon tapınağının hikayesi nedir?​

Apollon tapınağının hikayesi nedir?
Apollon Tapınağı, Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve Zeus ile Leto’nun oğlu Apollon adına yapılmış bir tapınaktır. Kehanet gücü olduğuna inanılan Apollon’a ithaf edilen tapınağın bilinen diğer adı Didyma, yani İkiz Kardeş’tir. Tapınağa bu adın verilme sebebi ise tanrıça Artemis ile Apollon’un ikiz kardeş olmasıdır.

Apollon Tapınağı kaça kadar açık?​

Apollon Tapınağı kaça kadar açık?
MÜZEKART YENİ YIL
Ziyaret Saatleri
Yaz Dönemi | 08:30 – 19:00
Kış Dönemi | 08:00 – 18:00
Apollon Tapınağı hangi günler açık?​
Haftanın tüm günleri açık olan Didim Apollon tapınağı ziyaret saatleri yaz ve kış olarak değişiyor.
Side antik Kenti ücretli mi?​
Antik Kentte, Side Müzesi ve Antik Tiyatro dışındaki ziyaretler ücretsizdir. Side Müzesi 25, Antik Tiyatro 45 TL karşılığında ziyaret ediliyor. 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 08:30-19:30, 03 Ekim-14 Nisan tarihleri arasında 08:30-17:30 saatleri arasında haftanın istediğiniz günü ziyaret edebilirsiniz.

Karahantepe kaç yaşında?​

Karahantepe kaç yaşında?
Karahantepe ya da Karahan Tepe, Türkiye’nin Şanlıurfa ilinde yer alan arkeolojik sittir. Şehir merkezine 46 km uzaklıkta olan Karahantepe, 1997’de keşfedildi….Karahantepe.
Tarihçe
Kuruluş | en geç M.Ö. 9. binyılın başları

Göbeklitepe giriş ücreti ne kadar?​

Göbeklitepe giriş ücreti ne kadar?
Dünyanın en eski tapınak merkezi kabul edilen ve tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin, ziyaretçilerin girişleri ücretli 65 TL oldu.

Antik Side kaç yıllık?​

Side antik dönemde Pamfilya Bölgesinin en önemli liman kentidir. Side Antik Kenti Manavgat İlçesi’nin sahil kesiminde bir yarım ada üzerinde kurulmuştur. M.Ö. 8 yy dayanan bir tarihe sahiptir.

Göbeklitepe'nin yaklaşık 12.000 senelik bir tarihe sahip olduğunu belirtiyorsunuz. Bu, Mısır Piramitleri'nden ve İngiltere'deki Stonehenge'den daha eski olduğu anlamına geliyor. Keşfiyle dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe, bilinen en eski tapınak olma özelliğini taşıyor.

Didim Apollon Tapınağı'nın M.Ö. 4. yüzyılda inşasına başlandığını ve M.Ö. 5. yüzyılda Persler tarafından tahrip edildiğini ifade ediyorsunuz. Tapınak, günümüzde ziyarete açık olup, Milet Müzesi Müdürlüğü tarafından belirlenen saatlerde gezilebilmektedir.

Apollon Tapınağı'nın ziyaret saatleri, turizm sezonunda 09:00-18:00 olarak belirlenmiştir. Ziyaretçilerin Didim Apollon Tapınağı'na giriş ücreti ise 25 TL olup, müze kartlarıyla da ziyaret edilebilmektedir.

Göbeklitepe'yi gezmek için 2 - 3 saat ayırmanın yeterli olduğunu, ancak halen devam eden kazılar nedeniyle ziyaret edilebilecek alanın kısıtlı olduğunu aktarıyorsunuz. Bu önemli eseri keşfetmek için zaman ayırmak gerektiği vurgulanıyor.

Side Apollon Tapınağı'nın Roma düzeninde yapıldığını ve M.S. 150 yıllarına dayandığını belirtiyorsunuz. Tapınağın tarihi kalıntılarıyla görülmeye değer bir miras olduğu ifade ediliyor.

Apollon Tapınağı'nın hikayesinin Didim ilçesinde Zeus ile Leto'nun oğlu Apollon adına yapılan bir tapınak olduğu ve tapınağa "Didyma" yani "İkiz Kardeş" adının verilmesinin sebebinin Artemis ve Apollon'un ikiz kardeş olması olduğunu aktarıyorsunuz.

Apollon Tapınağı'nın ziyaret saatleri yaz ve kış dönemlerinde farklılık göstermektedir. Yaz döneminde 08:30 - 19:00, kış döneminde ise 08:00 - 18:00 arasında ziyarete açıktır. Ayrıca, Didim Apollon Tapınağı haftanın tüm günleri ziyarete açıktır.

Side Antik Kenti'nin ziyaret saatleri ve ücretleriyle ilgili detayları paylaştığınızı görebiliyorum. Antik Kentte, Side Müzesi ve Antik Tiyatro gibi alanlar farklı ücretlendirme politikalarına sahip olabilir.

Karahantepe'nin en geç M.Ö. 9. binyılın başlarında kurulduğunu, Türkiye'nin Şanlıurfa ilinde bulunduğunu ve 1997 yılında keşfedildiğini aktarıyorsunuz. Karahantepe'nin önemli bir arkeolojik sit alanı olduğunu vurguluyorsunuz.

Göbeklitepe'nin ziyaretçiler için ücretli olduğunu belirtiyorsunuz. Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'yi ziyaret edenlerin giriş ücretinin 65 TL olduğunu paylaşıyorsunuz.

Side Antik Kenti'nin Pamfilya Bölgesi'nin en önemli liman kenti olduğunu ve M.Ö. 8. yüzyıla dayanan bir tarihi olduğunu ifade ediyorsunuz. Side'nin tarihi ve kültürel önemine değiniyorsunuz.

Geri