- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Göbek fıtığı tehlikeli mi?
Göbek fıtıkları yaygındır ve tipik olarak zararsızdır. Göbek fıtıkları en çok bebeklerde görülür, ancak yetişkinleri de etkileyebilir. Bebekte, göbek deliğinin dışarı çıkmasına neden olan göbek fıtığı özellikle bebek ağladığında belirgin olabilir. Bu, göbek fıtığının klasik bir işaretidir.Göbek deliği neden dışarı çıkar?
Göbek deliği neden dışarı çıkar?Bebekte karın kasları zamanında olgunlaşmayınca, göbek deliği noktasından çıkıntı yapıyor ve bu manzara ortaya çıkıyor. Tuhaf gözükse de, bu durumun da sağlığa zararlı bir tarafı yok.
Göbek fıtığı için hangi doktora gidilmeli?
Fıtık şikayetlerine genel olarak ortopedi bölümü bakar. Bel, boyun, kasık ya da göbek kısmında meydana gelen fıtık belirtileri ortopedi uzmanı tarafından takibe alınarak, şikayetlerin fıtık olup olmadığı eğer fıtık ise hangi aşamada olduğunun tespit edilmesi için bir takım tıbbi işlemleri yapılıyor.Göbek fıtığı mide şişkinliği yapar mı?
Göbek fıtığı mide şişkinliği yapar mı?Göbek fıtığının içerisinde; çoğu zaman, karın içine ait yağ dokusu ve ince bağırsak bulunur. Göbekte oluşan şişlik; içeriye doğru baskılanamıyor ve duyarlılığı artmış, tuvalete çıkamama başlamış, bulantı ve kusma oluyorsa; sıkışan organın canlılığı kaybedilmeden acilen ameliyat kararı alınmalıdır.
Elektif şartlarda yapılan, yani hiçbir acil durum söz konusu olmaksızın hasta en iyi şekilde ameliyata hazırlanarak planlı şekilde en uygun zamanda yapılan fıtık onarımlarında risk çok çok düşüktür. Hayati risk pratik olarak yoktur.
Göbek fıtığında karın şişer mi?
Göbek fıtığında karın şişer mi?Göbek fıtığı ameliyatı riskli mi?
Karın fıtık ameliyatı riskleri, düşük ihtimalli olan süreçler içermektedir. Karın fıtığı ameliyatı riskleri, hastanın sağlık geçmişine bağlı olarak da değişmektedir. Ancak operasyon sırasında veya sonrasında problem oluşma ihtimali, oldukça düşüktür.Göbek fıtığı ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?
Göbek fıtığı ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?Ameliyat sonrası evinize döndüğünüzde 24 saat için size eşlik edecek bir yakınınız olmasını sağlayınız. Ameliyat sonrası ilk 48 saatte bol bol su ve sıvı içecekler içiniz….Genel anesteziyi takiben 72 saat süreyle:
- Araba kullanmayınız.
- Motosiklete binmeyiniz.
- Bisiklet kullanmayınız.
- Denize girmeyiniz.
- Ata binmeyiniz.