AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gobek bagi kac gunde dusmeli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.147
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Göbek bağı kaç günde düşmeli?​

Yenidoğan bir bebeğin göbek kordonu genelde doğumdan sonra 2 hafta içinde düşer. Bu süre zarfında nazikçe göbek kordonu bakımı yapmak gerekir. Hamilelik esnasında, göbek kordonu gelişen bebeğiniz için besin ve oksijen taşır. Doğumdan sonra uzun göbek kordonuna ihtiyaç kalmaz ve göbek kordonu klemplenerek kesilir.

Göbek bağı 3 günde düşer mi?​

Bebeğin Göbek Bağı 3-20 Gün Arasında Düşer Bu süre uzadığı takdirde, vakit kaybetmeden mutlaka doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz. Göbek düşme belirtileri arasında en rahat gözlemleyeceğiniz durum, bebekte kalan 2-3 cm uzunluğundaki kordonun yavaş yavaş kurumaya başlaması.

Göbek bağı düşen bebek ağlar mı?​

Göbek bağı düşen bebek ağlar mı?
Göbek bağının zarar görmesi bebeğin gelişiminin durmasına hatta yaşamsal sürecini kaybetmesine neden olur. Enfeskiyon riskini önlemek için mutlaka günde bir defa pansuman ve hijyeni sağlanmalıdır. Birçok anne baba bebeğinin göbeğindeki mandaldan ötürü endişe duysa da bebek asla ağrı ve acı hissetmez.

Bebek kordonu neden uzun olur?​

Kordon Sarkması Bu anomaliye erken doğumlarda ya da bebeğin çok küçük olduğu durumlarda daha sık rastlanır. Annenin çok doğum yapmış olması, çoğul gebelik, su kesesinin erken açılması, kordonun normalden uzun olması ya da amniyon sıvısının fazlalığı da risk yaratıcı faktörler arasında yer alır.

Karın bölgesinde sertlik neden olur?​

Karında sertlik oluşumu hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur. Gaz ve şişkinlik, kabızlık hassas bağırsak sendromu, mide kanseri ve hamilelik karında sertlik oluşumunun başlıca nedenleridir.

Göbeğin neden taş gibi olması?​

Göbeğin neden taş gibi olması?
Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.

Göbek bağının düştüğünü nasıl anlarız?​

- Göbek ve çevresinde ağrı veya ağırlık hissedilmesi, şişlik, ödem ve hassasiyet oluşması,
- Halsizlik, hazımsızlık, bitkinlik, yorgunluk hissetmek,
- Karın bölgesinde gaz sıkışması ve şişlik,
- Kalçalara, bele, uyluklara ve ayaklara yansıyan ağrı,
- Kayma yukarı doğru olduysa kabızlık, bulantı ve kusma,
 
Yenidoğan bir bebeğin göbek kordonunun genellikle doğumdan sonra 2 hafta içinde düşmesi beklenir. Ancak, göbek kordonunun düşme süresi bebeğe göre değişebilir ve 3 gün ile 20 gün arasında değişebilir. Eğer göbek kordonu daha uzun süre düşmezse veya düşerken herhangi bir sorun ortaya çıkarsa mutlaka doktorunuza danışmanız önemlidir.

Göbek bağının düşmesi genellikle ağrısız bir süreçtir ve bebek genellikle ağlamaz. Göbek bağının zarar görmesi durumunda enfeksiyon riski ortaya çıkabilir, bu yüzden göbek bakımında hijyen ve pansumanın düzenli bir şekilde yapılması önemlidir. Göbeği sertleşen bebeklerde ise altta yatan sağlık sorunlarının belirtileri olabilir ve mutlaka bir uzmana danışmak gerekebilir.

Karın bölgesindeki sertlik birçok farklı nedene bağlı olabilir. Gaz ve şişkinlik, sindirim problemleri, bağırsak hastalıkları gibi durumlar karın bölgesinde sertlik hissine neden olabilir. Eğer sürekli olarak karın bölgesinde sertlik hissediliyorsa, bir doktora başvurmak önemli olabilir.

Göbek bağının düştüğünü anlamak için bazı belirtilere dikkat etmek önemlidir. Göbek çevresinde ağrı, şişlik, hassasiyet, halsizlik, gaz sıkışması, vücudun diğer bölgelerinde ağrı gibi belirtiler gözlemlenebilir. Eğer bu belirtilerden herhangi biri ya da birkaçı görülüyorsa, bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir.
 
Geri
Üst