Gnocchi (Patates Makarnası)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gnocchi (Patates Makarnası) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
2 adet orta uzunluk patates
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı, denetimli ekleyin.)
Pişirmek için;
Kaynar su
Tuz
Sosu için;
Sarımsaklı yoğurt

Gnocchi (Patates Makarnası) Tanımı Yapılışı

Patatesleri haşlayın, güzelce ezip soğuması için kenara alın.
Soğuyan patateslere tuz ve yumurta sarısı ekleyin.
Ununu da yavaş yavaş ekleyerek hoş bir hamur küntü elde edin.
Hamuru ikiye bölün, ince uzun şeritler oluşturun.
Her şeriti 2-3 cm olacak formda bıçakla kesin, elinizle yuvarlayıp derin kaba alın.
Hamurlarınızı yavaşça unlayın ve kabı sallayın. (birbirlerine yapışmasınlar).
Çatalın iç yüzeyine hamuru yavaşça yayın ve rulo halinde sarın, makarnamız hazır.
Tepsiyi hafif unlayın ve makarnaları dizin.
Pişireceğiniz vakit kaynayan tuzlu suda 5-6 dk pişirin. (pişmesini çatal ile denetim edin. )
Pişen makarnaları tereyağı ile yağlayın, servis esnası sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst