AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gmail hesabini nasil guvene alma?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gmail hesabını nasıl güvene alma?​

Hesabınızı daha güvenli hale getirme
- Adım: Güvenlik Kontrolü gerçekleştirin.
- Adım: Yazılımlarınızı güncelleyin.
- 3. Adım: Benzersiz, güçlü şifreler kullanın.
- Adım: Gereksiz uygulamaları ve tarayıcı uzantılarını kaldırın.
- Adım: Şüpheli mesajlara ve içeriğe karşı korunun.
Gmailde Güvenlik nerede?
Kullanıcının hesap sayfasını açmak için kullanıcı adını tıklayın. Güvenlik’i tıklayın. Aşağıdaki adımları uygulayarak kullanıcının güvenlik ayarlarını görüntüleyin veya yönetin.

Gmail hesabı nasıl korunur?​

Hesabınızı güvene almak için ilk yapmanız gereken bulunması zor ve karmaşık bir şifre kullanmak. Şifrenizi oluştururken isim ve 1234 gibi terimlerin yer almamasına özen gösterin. Büyük – küçük harf, rakam ve özel karakterler kullanarak oluşturacağınız şifre çok daha güvenli olacaktır.
Google güvenlik taraması nasıl yapılır?
Güvenli Tarama ayarlarınızı değiştirme
- Android cihazınızda Chrome’u. açın.
- Sağ üstte Diğer Ayarlar’ı seçin.
- Gizlilik ve Güvenlik. Güvenli Tarama’yı seçin.
- Kullanmak istediğiniz güvenli tarama seviyesini seçin.

İyi bir e posta adresi nasıl olur?​

İyi bir e posta adresi nasıl olur? Çok basit: Adınız ve soyadınızdan oluşur. Araya başka şeyler katmaya başlarsanız, problem çıkmaya başlar. Adınız “Ali Tuna” ise, alabileceğiniz en iyi adres “alituna” şeklinde olur. Eğer istediğiniz adres daha önceden alınmışsa öncelikle farklı e-posta alternatiflerini denemelisiniz.
Kimdir kayıtlı e-posta adresi?
Yasal mevzuata ilk defa 13 Ocak 2011 tarihinde Türk Ticaret Kanunu ile giren Kayıtlı E-Posta Adresi, belirlenen yasal çerçeve içerisinde faaliyete girmiştir. Bu konuda ikincil olarak yetki de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na verilmiştir. Böylece KEP hakkında yetki de, işte bu kurum aracılığıyla sağlanmaktadır. KEP nedir?

İsmi ve e-posta adreslerine bakmayın.?​

Sesli harfleri çıkarmayın. İsminiz Mehmet Yılmaz ise, “[email protected]”, “[email protected]”, ya da “[email protected]” adresleri kötü tercihler olur. Böyle bir adresi bir toplantıda e-posta adresinizi soran bir kişiye tarif etmeye çalıştığınızı hayal edin: “meh tire met tire yil tire maz et meyıl nokta kom”. Komik oluyor değil mi?
Birbirlerine e-posta atmak yerine mesajlaşmayı tercih ediyorsun?
Artık insanlar birbirlerine e-posta atmak yerine WhatsApp’tan mesajlaşmayı tercih ediyor ama, yine de e-posta adreslerinde görüntü kirliliğinin önüne geçmek için paylaşmakta fayda gördüm. Belki on-on beş yılda bir gelen bir fırsatla, sadece adınızdan, ya da sadece soyadınızdan oluşan bir e-posta adresi alma şansınız olabilir. Almayın!
 
Geri
Üst