Glutensiz Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
1 paket glütensiz toz maya
2,5 su bardağı sinangil glütensiz un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ev yapımı zeytin ezmesi
1 yemek kaşığı çiğ ayçiçek çekirdeği
Glutensiz Zeytinli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya ve suyu karıştırıp mayanın çözülmesini bekleyin.
Daha sonra unu karıştırıp yarım saat mayalandırın.
Kabaran hamura ev yapımı zeytin ezmesini, zeytin yağını ve çiğ çekirdek içini ekleyin.
Muffin kalıbına birer yemek kaşığı pay edin.
Fazla gelen hamuru fırına sığacak ince uzun bir kalıba dökün.
120 derece önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.
Glutensiz Zeytinli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su
1 paket glütensiz toz maya
2,5 su bardağı sinangil glütensiz un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ev yapımı zeytin ezmesi
1 yemek kaşığı çiğ ayçiçek çekirdeği
Glutensiz Zeytinli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya ve suyu karıştırıp mayanın çözülmesini bekleyin.
Daha sonra unu karıştırıp yarım saat mayalandırın.
Kabaran hamura ev yapımı zeytin ezmesini, zeytin yağını ve çiğ çekirdek içini ekleyin.
Muffin kalıbına birer yemek kaşığı pay edin.
Fazla gelen hamuru fırına sığacak ince uzun bir kalıba dökün.
120 derece önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.
Glutensiz Zeytinli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı