- Konu Yazar
- #1
Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
300ml(1, 5 su bardağı)ılık su
20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ
Üzeri için
20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ
Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için evvelden açın(180c).
Un karışımını yani dr. Oetker glutensiz ekmek karışımı kullanıyorum içinde mayasında var unu ve mayayı bir kaba alın ve kaşıkla karıştırın.
Üzerine ölçülü suyu ve sıvı yağı ek edin.
Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika düzgünce karıştırın.
Hamuru evvelden yağlanmış baton kalıba alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kaşık yardımıyla yayın.
Hamurun üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen müddette üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hamur için;
300ml(1, 5 su bardağı)ılık su
20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ
Üzeri için
20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ
Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için evvelden açın(180c).
Un karışımını yani dr. Oetker glutensiz ekmek karışımı kullanıyorum içinde mayasında var unu ve mayayı bir kaba alın ve kaşıkla karıştırın.
Üzerine ölçülü suyu ve sıvı yağı ek edin.
Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika düzgünce karıştırın.
Hamuru evvelden yağlanmış baton kalıba alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kaşık yardımıyla yayın.
Hamurun üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen müddette üzeri kızarıncaya kadar pişirin.