Glutensiz Revanim Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
50 gram erimiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı fındık kırığı
1 yemek kaşığı haşhaş
1 kahve fincanı karabuğday unu
2 kahve fincanı kinoa unu
1 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke ile aktive edilmiş
Şerbeti için
3 yemek kaşığı bal (daha tatlı isteyen arttırabilir)
1 ,5 su bardağı kaynatılıp ılıklaşmış su
Glutensiz Revanim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve bal köpürünceye kadar çırpılır.
Daha sonra tereyağı yoğurt eklenip karıştırılır.
Fındık kırığı haşhaş unlar ve karbonat da eklenip spatula ile yavaşça karıştırılır .
Yağlanmış 18 ila 20 santimlik küçük kaba dökülür. 150 derecede kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra kaynayıp ılıyan su ve balı karıştırıyoruz.
Tatlımızı dilimleyip şerbetini döküyoruz. Not: dileyen limon kabuğu rendesi ve vanilya da ekleyebilir tatlının hamuruna.
Glutensiz Revanim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
50 gram erimiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı fındık kırığı
1 yemek kaşığı haşhaş
1 kahve fincanı karabuğday unu
2 kahve fincanı kinoa unu
1 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke ile aktive edilmiş
Şerbeti için
3 yemek kaşığı bal (daha tatlı isteyen arttırabilir)
1 ,5 su bardağı kaynatılıp ılıklaşmış su
Glutensiz Revanim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve bal köpürünceye kadar çırpılır.
Daha sonra tereyağı yoğurt eklenip karıştırılır.
Fındık kırığı haşhaş unlar ve karbonat da eklenip spatula ile yavaşça karıştırılır .
Yağlanmış 18 ila 20 santimlik küçük kaba dökülür. 150 derecede kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra kaynayıp ılıyan su ve balı karıştırıyoruz.
Tatlımızı dilimleyip şerbetini döküyoruz. Not: dileyen limon kabuğu rendesi ve vanilya da ekleyebilir tatlının hamuruna.
Glutensiz Revanim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı