- Konu Yazar
- #1
Glutensiz Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kinoa tohumu (bulgur aynısı)
3 su bardağı su
1 küçük uzunluk kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Nane biber tuz limontuzu(isterseniz)
Yeşil soğan, maydanoz
Glutensiz Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur yerine 2 su bardağı kinoa tohumu süzgeçte yeterlice yıkanır, yapışmaz tencereye alınır. (ben teflon minik tencerede yapıyorum)
Üstüne 3 su bardağı su dökülür.
Tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynayıp suyunu çekince ocağı kapatıp, tencere bir sofra bezinde ya da havluda 15 dk sarıp sarmalanır. (ki uygunca dinlensin diye).
1 buçuk su bardağı kırmızı mercimeği süzgeçte yıkayıp, 2 buçuk su bardağı su ile ekleyip haşlıyoruz. Tencerenin kapağını hafif aralık bırakıyoruz.
Bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile minik minik doğradığımız soğanları öldürülür.
1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını katıp karıştırılır.
Nane, biber, tuz (1 tatlı kaşığı), limon tuzu katılır.
Yeşillik olarak maydanoz ve yeşil soğan doğruyoruz.
2 su bardağı kinoa tohumu (bulgur aynısı)
3 su bardağı su
1 küçük uzunluk kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Nane biber tuz limontuzu(isterseniz)
Yeşil soğan, maydanoz
Glutensiz Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur yerine 2 su bardağı kinoa tohumu süzgeçte yeterlice yıkanır, yapışmaz tencereye alınır. (ben teflon minik tencerede yapıyorum)
Üstüne 3 su bardağı su dökülür.
Tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynayıp suyunu çekince ocağı kapatıp, tencere bir sofra bezinde ya da havluda 15 dk sarıp sarmalanır. (ki uygunca dinlensin diye).
1 buçuk su bardağı kırmızı mercimeği süzgeçte yıkayıp, 2 buçuk su bardağı su ile ekleyip haşlıyoruz. Tencerenin kapağını hafif aralık bırakıyoruz.
Bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile minik minik doğradığımız soğanları öldürülür.
1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını katıp karıştırılır.
Nane, biber, tuz (1 tatlı kaşığı), limon tuzu katılır.
Yeşillik olarak maydanoz ve yeşil soğan doğruyoruz.