Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Glutensiz Karabuğday Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
500 gram glutensiz karabuğday unu
1 paket instant kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı chia tohumu + 5 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
3 tatlı kaşığı bal
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
Ceviz , çekirdek içi , ayıklanmış zeytin

Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 yemek kaşığı chia tohumu ve 5 yemek kaşığı suyu bir kasede koyup, karıştırın ve bekletin.
Derin bir kap içinde evvel unu, mayayı ve tuzu karıştırın.
Sonra suda beklettiğiniz kıvamını almış chia tohumunu, yumurtayı, zeytinyağını, balı ve 3/4 su bardağı suyunuzu da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Karışımın içine isteğinize nazaran ceviz, çekirdek içi, zeytin ekleyerek tekrar karıştırın.
Yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına karışımınızı eşit halde yayarak üzerine isteğe bağlı olarak susam, chia tohumu, çekirdek içi vs ekleyin.
Kek kalıbının üzerini bir örtü ile kapatacak oda sıcaklığına bağlı olarak 30-60 dk ortası mayalanıp, kabarmasını bekleyin.
Hamurunuzun mayalanmasını beklerken fırınınızı 180 derecede ısıtın ve mayalanan hamurunuzu fırının orta kısmına yerleştirin.
Yaklaşık 30 dk sonra (içinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edip) fırından alın.
Fırından aldıktan sonra kesinlikle yağlı kağıt ile tutup kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Yumuşacık ve lezzetli karabuğday ekmeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst