AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Glutensiz İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Glutensiz İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı mısır irmiği
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt

Glutensiz İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmiği kuru bir tencereye alın ve orta ateşte kokusu gelene ve pembeleşene kadar kavurun.
Bir bardak sütü yavaşça ek edin.
Tencereye yağı ek edin ve 1-2dk kavurmaya devam edin. İstenirse tereyağ yada teremyağ kullanabilirsiniz.
Şekeri ilave edip pişirmeye kendini çekinceye kadar devam edin.
Geri kalan sütü yavaş yavaş ekleyin,.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve irmik sütü çekene kadar helvayı karıştırarak pişirmeye devam edin.
İrmik koyu kıvam alınca altını kapatabilirsiniz. İrmik ağıza canlı gelebilir lakin tencerede dinlenirken yumuşayacaktır.
Ilıyınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İrmiğin kalınlığı kullanılan süt ölçüsünü ve irmik tanelerinin yumuşama mühletini değiştirir. İnce irmik önerilir.

Glutensiz İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst