Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Glutensiz gozleme nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
41.957
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Glutensiz gözleme nasıl yapılır?​

Derin bir kapta yarım bardak ılık su ile mayayı karıştıralım. Unu ve tuzu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim . Yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru 20 dk dinlendirelim ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım sonra unladığımız tezgahta merdane yardımıyla hamurumuzu açalım.

Glutensiz bazlama nasıl yapılır?​

Glutensiz bazlama nasıl yapılır?
Bazlama(Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı schar mix b glutensiz un.
- 1/2 (yarım) su bardağı bağdat mısır unu.
- 1 tatlı kaşığı kuru maya (Ben yuvanın yaş mayasını 4 e böldüm 1 ini kullandım )
- 1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı su.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ içine.
- 1 tatlı kaşığının ucu ile doldurmadan tuz.

Ev yapımı gözleme nasıl yapılır?​

Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine su ve mayayı alın.
- Hamuru bezelere ayırın.
- Bir kaseye lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri,doğranmış maydanoz ilave ederek karıştırın.
- Hafif unlanmış tezgah üzerinde bezeleri oklava ya da merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.

Sinangil glutensiz un nasıl?​

Sinangil glutensiz un nasıl?
Ayrıca, Sinangil Glutensiz Unları kendi glutensiz ekmeğinizi yapma şansınız oluyor. Tamamen tecrit edilmiş bir alanda üretilen Sinangil Glutensiz Un, hammadde alımından, ürünün paketlenmesine kadar bütün aşamaların akredite laboratuvarlarda yapılan analizlerle izlendiği, güvenle kullanabileceğiniz özel bir karışımdır.

Glutensiz un nerelerde kullanılır?​

Glütensiz un ekmek yapımının haricinde çörek, kek, krep gibi çeşitli hamur işlerinde kullanılıyor. Pek çok glütensiz besinden un elde ediliyor.

Glutensiz unla kek nasıl yapılır?​

Glutensiz unla kek nasıl yapılır?
Glutensiz Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3adetyumurta.
- 3/4su bardağıtoz şeker.
- 3/4su bardağıyoğurt.
- 3/4su bardağıayçiçek yağı
- 2adetmuz.
- 1/2su bardağıkuru üzüm.
- 2,5su bardağıpirinç unu (ya da 2 su bardağı glutensiz un)
- 1adetrendelenmiş limon kabuğu.

Glutensiz un ile ekmek nasıl yapılır?​

Glutensiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımıza 2 bardak unu ekleyelim.
- Ortasını havuz gibi açıp 10 gram yaş mayayı koyalım unun üzerine tuzu ve yağı ilave edip yavaş yavaş ılık suyu koyalım ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elimizle yoğuralım.
- Hamur biraz cıvık kıvamlı olacak.

Orjinal gözleme hamuru nasıl yapılır?​

Orjinal gözleme hamuru nasıl yapılır?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Tavada mayalı gözleme Nasıl Yapılır?​

Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuz koyulur. Aktifleşen mayalı karışım ilave edilip, güzelce yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak ya da bez örtülür ve iç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirilir.

Sinangil un glutensiz mi?​

Sinangil un glutensiz mi?
Glutensiz yaşama artı (+) değerler katan Sinangil, sofralarında lezzet ve sağlık arayanlar için glutensiz ürünler üretiyor. Glutene karşı hassasiyet taşıyan Sinangil, glutensiz olarak ürettiği fonksiyonel unlar ile lezzetli hamur işleri yapmanızı sağlıyor.
 
Glutensiz gözleme tarifi oldukça basit ve lezzetli bir seçenektir. İşte adım adım glutensiz gözleme nasıl yapılır:

Malzemeler:
- Yarım bardak ılık su
- 1 paket maya
- Glutensiz un
- Tuz

Yapılış:
1. Derin bir kabın içerisine yarım bardak ılık suyu ve mayayı koyun. Mayanın erimesi için bir süre bekleyin.
2. Ardından unu ve tuzu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
3. Yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın.
5. Açtığınız hamurların içine istediğiniz malzemeleri koyarak gözlemeleri pişirin.

İşte bu kadar! Glutensiz gözlemeleriniz hazır. Afiyet olsun!

Sinangil glutensiz unlar, özel bir karışımla üretilen ve güvenle kullanabileceğiniz ürünlerdir. Eğer glutene karşı hassasiyetiniz varsa Sinangil glutensiz unları tercih edebilir ve evinizde lezzetli glutensiz ekmekler, kekler veya gözlemeler yapabilirsiniz.

Glutensiz unlar genellikle ekmek yapımının yanı sıra çeşitli hamur işleri, kekler, kurabiyeler gibi un gerektiren birçok tarifte kullanılmaktadır. Bu sayede glutensiz beslenme tercih edenler de çeşitli unlu mamulleri kolaylıkla tüketebilirler.

Glutensiz unla yapılan kek tarifi için ise yumurta, şeker, yoğurt, ayçiçek yağı, muz, kuru üzüm, glutensiz un, rendelenmiş limon kabuğu gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu malzemelerle harika bir glutensiz kek yapabilir ve sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

İşte glutensiz un ile ekmek yapımı için adım adım tarif:
1. Karıştırma kabınıza 2 bardak glutensiz unu ekleyin.
2. Ortasını havuz gibi açıp 10 gram yaş mayayı koyun, üzerine tuz ve yağı ilave ederek yavaş yavaş ılık suyu ekleyin.
3. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurun biraz cıvık kıvamda olması gerekiyor.
4. Hamuru şekillendirerek fırında pişirin ve lezzetli glutensiz ekmeğin tadını çıkarın.

Son olarak, tavada mayalı gözleme tarifi için ise un, tuz, mayalı karışım ve su ile yumuşak bir hamur elde ederek, iç harç ekleyip pişirebilirsiniz. Bu tarifle, pratik ve lezzetli gözlemeler hazırlayabilirsiniz.

Umarım verdiğim tariflerle lezzetli ve sağlıklı glutensiz yemekler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst