AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Glutensiz Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
︎1 adet yumurta
︎3 çorba kaşığı zeytinyağı
︎200 ml ılık süt
︎400 ml ılık su
︎1 paket instant maya
︎1 silme tatlı kaşığı tuz
︎4 su bardağı glütensiz un (sinangil kullandım)

Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyallerimizi kaba alıp çırpalım.
Daha sonra unumuzu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. (normal mikser ucu da olur varsa yoğurma uçlarıyla da olur) kıvam kek hamurundan katı olacak mikserle çırpınca mikser ucundan üst yukarı çıkacak .
1-2 dakika çırptıktan sonra yağladığımız kabımıza ekmek hamurumuzu dökelim (ben kek kalıbı kullandım dilimlemesi daha uygun olur diye).
Daha sonra üstünü streçleyip 40 dk kadar mayalandıralım.
Mayalandırma süreci bittikten sonra ıslak bir kaşık yardımıyla hamurumuzu söndürmeden üstünü biraz düzeltelim.
Dilerseniz 200 derecede 30 dk dilerseniz de benim üzere 15 dk 180 derecede 15 dk 200 derecede alt üst ayarda pişirebilirsiniz.
Üstü kızarınca çıkarabilirsiniz. (her fırının pişirme müddeti farklıdır unutmayalım.
Çıkardığınızda üst kabuğu çok sert olacağından yumurta fırçası yardımıyla biraz ıslatın ve üstüne nemli bir bez kapatıp biraz bekleyin.
Daha sonra kalıbı zıt çevirin. Mis üzere yumuşacık ekmeğiniz hazır Deneyen herkese afiyet olsun
Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst