AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Glutensiz Ekmek (Çok Kolay)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Glutensiz Ekmek (Çok Kolay) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı glutensiz un (Sinangil un kullandım)
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Üzerine:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta

Glutensiz Ekmek (Çok Kolay) Tanımı Yapılışı

Unu kaba koyup, ortasını havuz üzere açalım.
Öteki gereçleri ortasına koyalım ve yavaş yavaş karıştıralım. Kek hamurundan biraz katı olacaktır. Unun özelliğinden ötürü cıvık kalıyor.
Tepsiye yağlı kağıt koyup, dökelim. Hamur ince oluyor, fakat mayalanınca kabarıyor.
1 saat tepside mayalandırdıktan sonra, üstüne yağlı kağıt kapatıp, hazırladığımız sosu sürelim.
Evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede 45 dakika pişirelim.
 
Geri
Üst