AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Glüten Diyetine Uygun Kinoalı Nefis Kısır

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Glüten Diyetine Uygun Kinoalı Nefis Kısır Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kinoa
1,5 su bardağı kaynamış su
1 er tutam dereotu maydanoz taze soğan
1 küçük kuru soğan
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
Tuz
Karabiber
Kimyon
Süslemek için;
Turp
Marul vs

Glüten Diyetine Uygun Kinoalı Nefis Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir tencereye kinoayı ve kaynamış suyu koyup kısık ateşe koyuyoruz. Bu ortada kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, kinoanın olduğu tencereye ekliyoruz (Kinoa pişerken göz kararı tekrar su ekleyebilirsiniz pişme durumuna göre)
Kinoa piştikten sonra 1 adet sarımsağı üzerine rendeleyip, tencerenin kapağını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Bütün yeşil materyalleri doğruyoruz.
Kinoa soğuduktan sonra içerisine evvel zeytinyağı ve sonra sırasıyla biber ve domates salçalarını ekleyip, kaşıkla karıştırıyoruz.
Üzerine nar ekşisi, tuz, karabiber, kimyon ekleyip tekrar kaşıkla karıştırıyoruz.
Son olarak doğranmış tüm yeşil gereçleri ekleyip, karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Turp yahut marul ile birlikte servis yapabilirsiniz. Çok lezzetli ve bulgurla yapılan kısırın tadını birebir verdiği için glüten diyetinde olanlar için çok nefis bir tanım. Bu tanımda, diyetisyenimin tanımını biraz adana yolu kısıra uyarlayarak yapmaya çalıştım.
Glüten Diyetine Uygun Kinoalı Nefis Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst