- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.424
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Glutamin zararları nelerdir?
Vücutta en fazla ince bağırsakların ihtiyaç duyduğu bir proteindir. Glutamin aynı zamanda da bağışıklık sistemi için son derece faydalıdır. Glutamin, özellikle egzersiz yapan kişilerin oldukça ihtiyaç duyduğu bir aminoasit olarak bilinir. Sağlık açısından da faydalı olduğu bilinmektedir.Glutamin gerçekten işe yarıyor mu?
– Bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirir. – Gerekli miktarlarda enerji seviyesini arttırır. Bu ve benzeri sağladığı olanaklar ile beraber özellikle Fitness ve vücut geliştirme çalışanlar için en önemli kaynaklardan biridir. Doğal yollardan vücudun kendisinin üretmesi ile beraber takviye olarak günümüzde alınır.Glutamin kilo aldırır mı?
Glutaminin takviye olarak kullanılması metabolizmayı etkileyerek kalori gereksinimini arttırıcı bir etki göstermez. Güç antrenmanları yapan kişilerde glutamin takviyesi kas gelişimine bağlı şekilde kilo alımına yol açabilir. Bu besin direkt olarak kilo aldıran bir etkiye sahip değildir.
Glutamin ne kadar süre kullanılmalı?
Genel olarak glutamin, günde 3 farklı zaman diliminde toplamda 5-10 gram alınabilir. Ancak, ihtiyaçlar doğrultusunda günlük kullanım dozu 14 grama kadar yükseltilebilir.
Glutamin kimlere verilir?
Çoğunlukla vücutta sentezlenen ve kaslarda depolanan (yaklaşık %60 ı), vücutta en bol bulunan amino asit olan glutamin, sporcuların sağlığı ve iyileşmesi için önemli olan birçok reaksiyona katılır. Duruma göre yani yarı- esansiyel amino asit olarak tanımlanır, yani stres, hastalık gibi durumlarda takviyesi gerekir.Glutamin eksikliğinde ne olur?
Bir çeşit amino asit olan glutaminin görevi protein yapılarının oluşturulmasıdır. Glutamin eksikliği vücutta halsizliğe yol açarken sindirim sistemi üzerinde de olumsuz etkiler oluşturur.Glutamin kimler kullanır?
Metabolik stres, travma, ağır yanık gibi vakalarda ortaya çıkan, artmış glutamin ihtiyacının karşılanması ve tedavinin desteklenmesi için Toz L-Glutamin. Resource Glutamin’in içeriği olan L-Glutamin, metabolik stres, travma ya da ağır yanık gibi vakalarda ortaya çıkan, artmış glutamin ihtiyacını karşılar.
Kreatin kilo aldırır mı?
Kreatini kullanan birçok kişi kilo alır; bunun nedeni kasların vücudun geri kalanından su çekmesidir. Bu fazla kilo kas veya yağ kütlesi değildir, ancak düzenli kullanımı kas kütlesini arttırır.
BCA kilo aldırır mı?
Takviye olarak kullanılan BCAA’lar kilo aldırma potansiyeline sahiptir. Ancak burada önemli olan nokta kullanım miktarı ve takviyeye eşlik eden beslenme düzenidir. Yani vücudun ihtiyacından fazla alınan BCAA takviyeleri kilo alımına sebep olur ve yanlış beslenme alışkanlıkları da bu süreci hızlandırır.Glutamine Powder nasıl kullanılır?
Sabah kalkar kalkmaz (off günlerde), antrenmandan sonra ve gece yatmadan önce olmak üzere 3 temel kullanım zamanı mevcuttur. En yaygın kullanım antrenman sonrası ve gece yatmadan önce birer servis glutamin tüketmektir.Glutamin hangi saatlerde kullanılır?
Glutamin seviyesinin en az olduğu zamanlar yoğun egzersiz sonralarıdır. Bu nedenle, antrenmandan sonra 30 dakika içerisinde glutamin desteği alınmalıdır. Tatsız olma özelliğiyle antrenman sonraları protein shakelere eklenerek de tüketilebilir. Böylelikle kasların iyileşme süreci hızlanacaktır.
Glutamin hangi hastalıklarda kullanılır?
Glutamin, bağırsak iç çeperini korumaya yardımcı olmaktadır. Ülseratif kolit gibi iltihaplı bağırsak hastalığında tedavi şekline takviyede etken olmaktadır. Glutamin seviyesi düşük olan kanser hastalarında, ağız içinde oluşan yaralar ve kemoterapi sonucu oluşan ishalin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.