AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Glokom kendiliginden gecer mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Glokom kendiliğinden geçer mi?​

Ne yazık ki glokom hastalığı tanısı konulduktan sonra oluşan hasarlar geri döndürülemez. Bunun nedeni vücudumuzda en gelişmiş doku olan sinir dokusunun kendi kendini yenileme kabiliyetinin olmamasıdır. Ancak tedavinin amacı; mevcut hasarın üzerine ek hasar gelişiminin ve görme kaybının daha da artmasını engellemektir.

Göz tansiyonu zamanla geçer mi?​

Göz tansiyonu (glokom), tanı konulduktan sonra tamamen iyileştirilip ortadan kaldırılamaz; fakat birçok olguda uygun tedavi ile başarılı bir şekilde kontrol altında tutulabilir ve görme kaybının ilerlemesi engellenebilir. Açık açılı glokom, öncelikle, göz içi basıncını düşüren çeşitli ilaçlarla tedavi edilir.
Glokom tamamen kör eder mi?
Halk arasında ‘Karasu Hastalığı’ ya da ‘Göz Tansiyonu’ olarak da bilinen glokomun, milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığı olduğunu belirten Op. Dr. Eroğlu; ‘Tedavi edilmezse körlüğe neden olabilir.
Göz tansiyonu tedavisi ne kadar sürer?
Glokom tedavisi ne kadar sürer? Glokom çoğu durumda ömür boyu süren bir hastalıktır, tedavisi de ömür boyu sürer. İlaçların sadece kullanıldıkları gün için göz tansiyonu düşüşü sağlarlar, bu nedenle tedavinin hastaların neredeyse hepsinde ömür boyu devam etmesi gerekir.

Göz tansiyonu ne kadar sürede kör eder?​

Normal kişilerde göz tansiyonu 20 mm Hg üzerinde olduğunda bu tehlike yaratmaktadır. Erken evrede çok bir etkisi olmayan göz tansiyonu ilerleyen dönemlerde ve 40 yaşın üzerinde ciddi sonuçlar doğurur. Göz tansiyonu 50 mm üzerine çıktığı takdirde tedavi edilmediği durumda kalıcı körlük de oluşabilir.

Göz tansiyonu nasıl bir şey?​

Gözün ön kısmında ‘Aköz Hümör’ denilen göz suyu sürekli olarak üretilmekte olup bu sıvı trabeküler ağ denilen kanallar ile de sürekli boşaltılır. Bu boşaltım kanallarında tıkanıklık ve direnç oluşursa biriken göz suyu tansiyonu yükseltir ve görme sinirine zarar verir.
Göz tansiyonu nasıl çıkar?
Göz Tansiyonu hemen kör eder mi?
Glokom potansiyel olarak kör edebilen bir hastalıktır. Göz içi basıncının başarılı bir şekilde düşürülmesi genellikle görme kaybını durdurmaktadır. Glokom hastalığında, etkin ilaç tedavisinin düzenli sürdürülmesi ve periyodik muayenelerinin aksatılmaması durumunda ise körlük gelişmesi beklenmemelidir.

Glokom ameliyatı kaç günde iyileşir?​

Bazı hastalarda glokom ameliyatı sonrası erken devrede görmede geçici olarak bir azalma olabilmektedir, ama genellikle uygun tedavi ve zamanla (bir-iki hafta içinde) tekrar ameliyat öncesi seviyeye geri dönmektedir. Bazı hastalarda gözlük camlarında değişiklik gereksinimi olabilmektedir.

Göz Tansiyonu ne zaman tehlikeli olur?​

Buna göre göz tansiyonu değeri 22 mm Hg ve üstü olduğu takdirde oldukça tehlikelidir. Bu şekilde tehlike oluşturan göz tansiyonu değeri sürekli yüksek çıktığı takdirde bazı sağlık sorunlarına neden olur. Yüksek göz tansiyonu olan kişilerde glokom da görülebilir.
 
Geri
Üst