Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Glokom icin hangi damla?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Glokom için hangi damla?​

Beta-blokerler. Çeşitli glokom göz damlalarında kullanılan beta-blokerler, bir zamanlar glokom tedavisinde ilk tercih edilen ilaçlardı. Bu ilaçlar gözdeki sıvı (su) üretimini azaltarak çalışır ve şu anda çoğunlukla prostaglandinlere yardımcı olarak veya prostaglandinlerle birlikte reçete edilmektedir.

Glokom hastaları hangi ilaçları kullanmalı?​

Glokom hastaları hangi ilaçları kullanmalı?
Glokomda tıbbi tedavi
- Prostaglandin (PG) analogları
- Beta blokerler.
- Karbonik anhidraz inhibitörleri.
- Alfa agonistler.
- Kolinerjik agonistler.

Glokom ağrısına ne iyi gelir?​

Göz Tansiyonuna İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?
- Bakla. Bakla insan vücudundaki pek çok organın sağlıklı çalışmasına ve aynı zamanda pek çok organda meydana gelen problemlerin bir an önce iyileştirilmesine yardımcı olan son derece sağlıklı bir besindir.
- Domates.
- Çörek Otu.
- Karabaş Otu.
- Havuç

Tomec damla ne için kullanılır?​

Tomec damla ne için kullanılır?
TOMEC, tek başına beta blokör göz damlası yeterli olmadığında, glokom tedavisinde yükselmiş göz tansiyonunu düşürmek için reçete edilmektedir.
Tomec Ne ilacı?​
Timolol beta-blokör ilaç grubunun bir üyesidir. TOMEC, tek başına beta blokör göz damlası yeterli olmadığında, glokom tedavisinde yükselmiş göz tansiyonunu düşürmek için reçete edilmektedir.

Göz tansiyonu damlası kaç gün kullanılır?​

Göz tansiyonu damlası kaç gün kullanılır?
– Bir damla kutusunun açıldıktan sonra ortalama ömrü 15-30 gündür. Aynı damlayı bir aydan daha uzun süre kullanım sakıncalı olabilir. – Tek kullanımlık göz yaşı damlalarını açıldıktan sonra kapağını tekrar geçirme şekliyle kapatarak bir gün boyunca kullanmanızda temiz kullanım şartıyla bir sakınca yoktur.

Glokom olanlar ne yapmalı?​

Açık açılı glokom, öncelikle, göz içi basıncını düşüren çeşitli ilaçlarla tedavi edilir. Dirençli vakalarda veya glokom tipine göre cerrahi tedaviler uygulanabilir. Bazı hastalarda birden fazla cerrahi girişim de gerekebilir. Kriz ile ortaya çıkan dar açılı tipinde ise tedavi çok acildir.
 
Glokom hastaları için farklı ilaç seçenekleri bulunmaktadır. Genellikle tıbbi tedavi yöntemleri arasında şu ilaçlar öne çıkmaktadır:

1. Prostaglandin (PG) analogları: Glokom tedavisinde sıkça tercih edilen ilaçlardandır. Bu ilaçlar göz içi tansiyonunu düşürmeye yardımcı olur.

2. Beta blokerler: Gözdeki sıvı üretimini azaltarak etki gösteren beta blokerler glokom tedavisinde kullanılan diğer bir ilaç grubudur.

3. Karbonik anhidraz inhibitörleri: Göz içindeki sıvı miktarını azaltmaya yardımcı olurlar.

4. Alfa agonistler: Göz içindeki sıvıyı azaltarak etki gösteren bir diğer ilaç grubudur.

5. Kolinerjik agonistler: Göz içi tansiyonunu düşürmeye yardımcı olurlar.

"Damtac" veya "Tomec" gibi ilaçlar, beta blokerler grubunda yer almaktadır ve yükselmiş göz tansiyonunu düşürmek için reçete edilebilmektedir. Bu tip ilaçlar genellikle tek başına yeterli olmadığında veya diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkin olabilirler.

Glokom hastalarının tedavi sürecinde düzenli doktor kontrolü ve verilen ilaçlara uyum göstermeleri önemlidir. Ayrıca belirtilerinde herhangi bir değişiklik fark ettiklerinde derhal doktorları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Glokom tedavisi genellikle yaşam boyu sürebilir ve hastalığın kontrol altında tutulması için düzenli takip gerekebilir.
 
Geri
Üst