Globus Pallidum nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Globus Pallidum nedir?​

Beyin bazal ganglionlarından lentiform çekirdek (nucleus lentiformis)’in -dışyan bölümüne oranla- soluk renk gösteren içyan bölümü; pallidum.

Beyin ganglion ne demek?​

Bazal ganglion, beynin orta kısmında bulunan prefrontal korteks ve alt motor ve duyu bölgeleri arasındaki iletişim ve yönetimi sağlayan yapıların genel adıdır. Karmaşık motor hareketlerin uygulanması ve yönetilmesi bu yapılar aracılığıyla yürütülür.
Corpus striatumu oluşturan nucleus caudatus ve nucleus lentiformis (putamen ve globus pallidus), thalamus’un lateralinde yer alır ve thalamus’tan capsula interna ile ayrılmıştır.
NUC Caudatus ne işe yarar?
beynin bir kısmı. basal ganglia’nın içinde bulunmaktadır. ana işlevleri istemli hareketler, öğrenme ve bellek fonksiyonlarıdır. yanı sıra aşk ve obsesif kompulsif bozukluk ile de ilişkili olduğu bulunmuştur *.
Nucleus Caudatus ne işe yarar?

Putamende ne demek?​

Putamen ön beynin (telensephalonun) tabanında bulunan yuvarlak bir yapıdır. Latince’de putamen kabuk anlamına gelir. Putamen ve kaudat çekirdek birlikte dorsal striatumu oluşturur . Aynı zamanda bazal çekirdekleri oluşturan yapılardan biridir.

Ganglion ne işe yarar?​

Gangliyonlar çevresel ve merkezi sinir sistemleri gibi farklı nörolojik yapılarda aktarma ve ara bağlantı noktaları sağlar. Genel olarak iki ana gruba ayrılırlar; Dorsal Kök Gangliyonlar(Spinal Gangliyonlar), duyusal sinir hücreleri grupları içerir. Otonom Gangliyonlar, otonom sinir hücreleri gruplarından oluşur.
nucleus caudatus
NUC Lentiformis nedir?
Nucleus caudatus’un alt ve dış tarafında bulunan ve ancak frontal kesitlerde görülebilen çekirdek.

Geri