- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Globüler proteinler nerede bulunur?
Globüler proteinler kompakt yapıda ve küresel veya eliptik şekillere sahip moleküllerdir. Bu proteinler arasında taşıma görevi yapan miyoglobin gibi proteinler yer almaktadır. Yine kazein ve diğer süt proteinleri globüler yapıdadırlar.Proteinleri oluşturan monomerler ne olarak adlandırılır?
Proteinler, amino asit monomerlerinden oluşmuş polimerlerdir ve bilinen en karmaşık yapılı moleküllerdendir.Kaç türlü protein vardır?
Proteinler hayvansal proteinler ve bitkisel proteinler olarak ikiye ayrılır.
*Globuler proteinlerin fibröz proteinlere oranla sindirilebilirliği çok daha yüksektir. -Asit karakterde, alkalilerle çözünür. -Tahıl tanelerinde bulunur, -Sulu asit ve alkalilerle erir.
Yüksek sıcaklığın protein yapısına olan etkisi nelerdir?
protein yapılı maddelerin, sıcaklık, ph ve aşırı su ile yapılarında meydana gelen bozulmalardır. örneğin: virüsler bir konak hücreye girerken, enzimlerden yararlanırlar yüksek sıcaklıkta bu enzimin yapısı değişir ve kullanılmaz hale gelir. bunun tamir edilmesine de (bkz: renatürasyon) denir…Bir insanın günlük protein ihtiyacı ne kadardır?
Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisiyle sağlıklı bireylerde günlük protein ihtiyacı kabaca kilo başına 0,8–1 gram olarak hesaplanıyor. Yani 70 kg bir kişi için günlük protein ihtiyacı ortalama 56–70 gram olması gerekiyor.Aşırı sıcaklıktan protein yapısının bozulmasına ne denir?
Denatürasyon, protein veya nükleik asitlerin doğal yapısında mevcut olan sekonder, tersiyer ve kuaterner yapılarının bazı fiziksel (yüksek sıcaklık, radyasyon) ve kimyasal (kuvvetli asit veya baz, organik çözücüler (alkol, kloroform vb.), yoğun inorganik tuz çözeltisi) dış etkilerle bozularak primer yapılarına …
Protein Denatürasyonuna etki eden faktörler nelerdir?
Ortam sıcaklığının herhangi bir nedene bağlı olarak artması, denatürasyona ve proteinlerin azalmasına yol açar. Sıcaklık üst seviyelere çıktığı ortamlarda normalde 3 boyutlu olan proteinler 2 boyutlu olur. 2- Virüsler: Enfeksiyona neden olan bakteriler ve virüsler diğer hücrelere yayılırken enzimleri kullanırlar.Proteinin özellikleri nelerdir biyoloji?
Proteinler, temel yapıcı onarıcı, düzenleyici ve enerji verici bir besindir. Bütün proteinlerde karbon (C), oksijen (O), hidrojen (H), azot (N), bazılarında ise fosfor (P) ve kükürt de (S) bulunabilir. Monomerleri amino asitlerdir. Aminoasitlerin dehidrasyonu ile oluşurlar.Proteinlerin yapısal özellikleri nelerdir?
Proteinler, 20 farklı L-alfa-amino asitten oluşmuş lineer polimerlerdir. Tüm amino asitler, bir alfa karbonuna birer karboksil ve amino grubu ve bir yan zincirin bağlanıyor olması gibi ortak yapısal özelliklere sahiptir.