AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Global Yer numarasi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Global Yer numarası nedir?​

GLN: Küresel Lokasyon Numarası GS1 Sistemi lokasyonların her birine, bu lokasyonu tek olarak tanımlayacak bir numara verir. Bu numara GS1 Küresel Lokasyon Numarası (GLN) olarak adlandırılır. GLN, bir iş ortamındaki ya da organizasyon içindeki yasal, fonksiyonel ya da fiziksel yerleşim birimini belirtir.
GTIN numarası kaç haneli?
GTIN türleri EAN (Avrupa’da / GTIN-13): 13 haneli sayı JAN (Japonya’da / GTIN-13): 8 veya 13 haneli sayı ISBN (kitaplar için): 13 haneli sayı (ISBN-10 değerlerinin ISBN-13’e dönüştürülmesi gerekir) ITF-14 (çoklu ambalajlar için/GTIN-14): 14 haneli sayı

Barkod yıllık aidat ne kadar?​

GS1 Türkiye’ye üye olan firmalar, üyeliklerinin devam etmesi için, üyeliklerinin başladığı yıl hariç, her yıl GS1 Türkiye’ye barkod aidat bedellerini ödemekle yükümlüdürler….
GLN numarası nereden alınır?
GTIN ve GLN birbirinden ayrı tanımlama numaralarıdır. GLN firma lokasyonlarını GTIN firmanın ticari ürün gruplarını tanımlamasında kullanılır. GLN Numarası alabilmek için Gs1 Türkiye Vakfı İktisadi üyeliği oluşturmak gerekmektedir.

GLN numarası nasıl verilir?​

Küresel Yer Numarası (Global Location Number) kelimelerinin baş harflerinden oluşan GLN, Barkod otoritesi GS1 tarafından verilmektedir….Gerekli evraklar;
- Taahhütname (Noter onaylı)
- Başvuru formu.
- Faaliyet Belgesi (Islak imzalı)
- Sicil gazetesi.
- Vergi Levhası
- Bir yıl öncesine ait Kurumlar Vergi Beyannamesi.
- Ücret dekontu.
GS 1 Belgesi Nedir?
Ticari ürünlerin, yerlerin, taşıma birimlerinin ve demirbaşların standart olarak tanımlanmasını ve bilgi sistemlerine otomatik olarak aktarılmasını sağlayan, barkod teknolojileri temelli küresel veri ve uygulama standartlarıdır.

Barkod numarası nasıl alınır?​

Barkod almak isteyen üreticiler, ithalatçılar, dağıtıcılar ve ihracatçılar öncelikle Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır. Buraya üye olan firmalar EAN-UCC numarası verilmektedir. Verilen numara sadece o firmaya ait olmaktadır. Başka bir firma tarafından kullanılması mümkün değildir.
Ürün kodu kaç haneli olur?
EAN kendi içinde çeşitli standartlara sahiptir. EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır. Sadece nümerik ve 13 haneden oluşur. İlk üç hanesi firma kodu, sonraki dört hanesi firma kodu, sonraki beş hanesi ürün kodu ve son karakter kontrol karakteridir.

GS1 kontrol basamağı nasıl hesaplanır?​

Aşağıda hesaplama mantığı adım adım anlatılmıştır.
- 1.Adım: Barkod rakamının çift haneleri toplanır.
- 2.Adım: 1.adımda çıkan sayı 3 ile çarpılır.
- 3.Adım: Barkod rakamının tek haneleri toplanır.
- 4.Adım: 2 inci adımda elde edilen sayı ile 3 üncü adımda elde edilen sayı toplanır.
Barkod almak ne kadar sürer?
Barkod Numarası Başvuru sürecinin başlatılabilmesi için gerekli evrakların ve talep edilen ücretin yatırılarak dekontunun tarafımıza posta veya kargo ile gönderilmesi zorunludur. Ticaret Odalarına kayıtlı olan firmaların Barkod Numarası başvuruları takribi olarak 1 Hafta (5 iş günü) içerisinde sonuçlanmaktadır.

Geri