AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Glikojen glikoza nerede donusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Glikojen glikoza nerede dönüşür?​

Depo halindeki karbonhidrat ihtiyacının ifade ettiği gibi, fazla glikojen karaciğerde depo edilir. Bir insan hızlı hareket ettiği zaman, kandaki glikoz miktarı düşer. İşte bu durumda karaciğerdeki glikojen glikoza dönüşür ve kana geçerek hücrelere kadar gider.

Glikojen yıkımı hücrede nerede gerçekleşir?​

sitozolde (yıkımın bir bölümü ER’de) gerçekleşir. organlar iskelet kası ve karaciğerdir.  37 kilodaltonluk bir protein molekülüdür. substrat sağlar.
Glikojen yapısında neler var?
Glikojenin Yapısı Glikojen, glikozdan oluşan dallanmış bir polimerdir. Glikoz kalıntıları, a-1,4 glikosidik bağlarla doğrusal olarak bağlanır ve yaklaşık olarak her on kalıntıda bir glikoz kalıntıları zinciri, a-1,6 glikosidik bağlantılar yoluyla dallanır. A-glikosidik bağlar, sarmal bir polimer yapısına yol açar.

Çünkü glikoz glikoz şeklinde depolanabilir.?​

Glikojen genellikler karaciğer ve kas hücrelerinde depolanır. Bakteriler ve mantarlarda da glikoz glikojen şeklinde depo edilmektedir. Bitkisel nişastaya benzeyen, insan ve hayvanlarda depo halinde bulunan, hayvan nişastası olarak da bilinen bir polisakkarit. Çok sayıda 3000-60.000 kadar glikoz meydana gelir.

Canlıda Glikojen depolanması, karaciğerde depo edilir.?​

Canlıda Glikojen depolanması, kandaki glikozun miktarıyla doğrudan doğruya alakalıdır. Depo halindeki karbonhidrat ihtiyacının ifade ettiği gibi, fazla Glikojen, karaciğerde depo edilir.
Çünkü glikozun fazlasının depolanması gerekir?
Hayvanlardaki glikozun fazlasının depo şeklidir. Suda çok az çözünür ve iyotla kahverengini alır. Glikojen genellikler karaciğer ve kas hücrelerinde depolanır. Bakteriler ve mantarlarda da glikoz glikojen şeklinde depo edilmektedir.
Glikojen, karbonhidratların polisakkaritler grubundan doğal organik bileşiktir. Her glikojen molekülü, birbirine bağlı yüzlerce glikoz molekülünden oluşan karmaşık bir yapıdadır. Glikojen, bir nevi glikoz külçesidir.
 
Geri
Üst