Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Giyinmek istemeyen cocuga nasil davranmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.037
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Giyinmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?​

Bir yere gideceğiniz zaman, Dışarı çıkmayı aslında o da istiyor ama giyinmek istemiyorsa, kapının önüne giymesini istediğiniz giysileri koyun. Siz giyinin gelse de gelmese de çıkacağınızı söyleyin, gerekirse kapının önünde giydirin. İş ciddiye binince, çoğu çocukta işe yarayan bir yöntemdir.

Korkan çocuk ne yapmalı?​

Sarılmak, sırtını okşamak gibi fiziksel temaslar çocuğu oldukça rahatlatacaktır. Sakin bir ses tonu kullanarak korktuğunu anladığınızı gösterebilirsiniz. Çocuğun anlaşıldığını hissetmesi kendini ifade etme isteğini de arttıracaktır. Korkusu olan çocuğa ‘ağlama’, ‘geçer’ ya da ‘korkma’ demek fayda etmez.”

Cocuklar kendilerine neden zarar verir?​

Cocuklar kendilerine neden zarar verir?
RİSK ETMENLERİ: Genç yaşta olmak, kadın olmak, düşük sosyo-ekonomik durum kendine zarar verme davranışı için risk etmenleridir. Ayrıca olumsuz sosyal çevrede büyümek ve ailenin durumu önemlidir. Aile içi sorunlar, çocuğun aile içinde ihmal ve istismara uğraması gibi durumlar riski arttırır.

Korkan kişiye ne yapılır?​

Korkan kişiye ne yapılır?
saklanmak * : dayak, patak, kötek korkusunu giderir. kaçmak * : duygusal özürlülerin çözümüdür, korkulan şeyden uzaklaştırır. yiğitliğin onda dokuzu diye bilinir. su içmek : korkunca nefessiz kalındığı için, nefes alabilmeyi sağlar.
Bir yere gideceğiniz zaman, Dışarı çıkmayı aslında o da istiyor ama giyinmek istemiyorsa, kapının önüne giymesini istediğiniz giysileri koyun. Siz giyinin gelse de gelmese de çıkacağınızı söyleyin, gerekirse kapının önünde giydirin. İş ciddiye binince, çoğu çocukta işe yarayan bir yöntemdir. Kararlılığınızı gösterin.

Kızım hiperaktif mi?​

Çocuklar çoğunlukla oyun parkında ya da arkadaşlarıyla beraberken çok hareketli olup, evde, okulda daha sakin davranabilirler. Bazı çocuklar ise okulda, evde, parkta her zaman kıpır kıpırdırlar. Böyle durumlarda hiperaktiviteden şüphelenilebilir.

Çocuklarda kıyafet takıntısı nasıl geçer?​

- Çocuğun giymeyi istediği fakat sadece ebeveyn için gereksiz görülen kıyafetler konusunda yasaklamaların getirilmesinden kaçınılmalıdır.
- Önemli olan, çocukla iletişim halindeyken olumsuz cümleler yerine, olabildiğince olumlu cümlelerle anlatmaya çalışılmalıdır.

Hiperaktif çocuklar zeki olur mu?​

Hiperaktif çocuklar zeki olur mu?
Hiperaktivite olan çocukların daha zeki olduğu düşüncesi yanlıştır. Hiperaktivite ile zeka arasında ilişki yoktur. Hiperaktivitesi olan çocuklar düşük zeka düzeyine ya da normal zeka düzeyine de sahip olabilirler.

Hareketli çocuk zeki mi?​

Hareketli çocuk zeki mi?
Aileler genellikle çocuklarındaki aşırı hareketliliği olumlu bir şey olarak görürler, hatta bunu çocuğun çok zeki olmasına bağlarlar. Aslında aşırı hareketlilik ile zeka arasında bir bağlantı yoktur. Aşırı hareketli olan bir çocuk normal, normalin üstünde ya da normalin altında bir zekaya sahip olabilir.
Çocuklar kıyafetleri neden yırtar?​
Duygularını doğru şekilde ifade etmeyi henüz öğrenememiş bir çocuk, kızgınlığını eşyalardan çıkartıyor olabilir. Aynı zamanda bu davranışlar yetişkinlerin ilgisini anında çeker; dolayısıyla ilgi çekmek isteyen bir çocuk bu davranışlara yönelebilir.
5 yaşındaki çocuğun zeki olduğu nasıl anlaşılır?​
Üstün Zekalıların Belirtileri
- Genellikle erken yaşta kendiliğinden okumayı öğrenir.
- Çok soru sorar, adeta sorularla çevresindekileri bıktırır.
- Yetişkinlerle vakit geçirmeyi sever.
- Motor becerileri sever.
- dağınıktır ama bu dağınıklık içerisinde bir düzeni vardır.
- Genellikle az uyur.
 
Ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili konularda endişe duymaları oldukça normaldir. Hareketli çocuklar, zeki olabilirler ancak aşırı hareketlilik zeka düzeyiyle doğrudan ilişkili değildir. Hiperaktivite olan çocukların zekalarıyla da bir ilişki bulunmamaktadır. Zeka düzeyi farklı olabilir, her çocuğun kendine özgü yetenekleri ve karakteristikleri vardır.

Çocuklarda kıyafet takıntısı konusunda önemli olan, çocuğun tercihlerine saygı duymak ve iletişimi olumlu bir şekilde sürdürmektir. Çocuğun giymeyi istediği kıyafetler hakkında yasaklamalar getirmek yerine, açık iletişim yoluyla anlayışlı bir tutum sergilemek faydalı olabilir.

Üstün zekalı çocukların belirtileri konusunda, çocuğun erken yaşta okumayı öğrenmesi, meraklı bir kişiliğe sahip olması, fazla soru sorması, motor becerileriyle ilgilenmesi gibi özellikler belirtiler arasında yer alabilmektedir. Her çocuk farklı gelişim gösterebilir ve genel özelliklerin yanı sıra bireysel farklılıkları da göz önünde bulundurmak önemlidir.

Ebeveynlerin çocuklarıyla yaşadığı sorunlara karşı anlayışlı ve sabırlı bir tutum sergilemeleri, çocukların duygularını ifade etmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca çocukların psikolojik ve duygusal gelişimine destek olacak teknikler ve yöntemlerle yaklaşmak da önemlidir.
 
Geri
Üst