Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Giyapta tehdit suc mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.228
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gıyapta tehdit suç mu?​

İletme Kastıyla Gıyapta Tehdit Suçu Birinci halde, tehdit içeren sözler doğrudan mağdura karşı söylenerek tehdit suçu işlenir. İkinci halde, iletme kastı taşıyan fail tarafından mağdura iletmesi muhtemel bir kişiye mağdurun gıyabında tehdit içeren sözlerin söylenmesiyle tehdit suçu oluşur.

Telefonda mesajla tehditin cezası nedir?​

Telefonda mesajla tehditin cezası nedir?
Mesajla bir kişiyi tehdit ederken kişinin kendisini tanınmayacak bir halde mesaj atması suretiyle, iki yıldan beş yıla kadar ceza verilmekteyken; kişinin kim olduğu belli ise bu durumda malvarlığına yönelik tehdidin cezası mağdurun şikayeti üzerine altı aya kadar hapis ya da para cezası iken; hayata vücut ve cinsel …

Seni şikayet edeceğim tehdit mi?​

Seni şikayet edeceğim tehdit mi?
Bir haksızlığa uğrayan kişinin, karşı tarafa “sana dava açacağım, savcılığa şikayet edeceğim” vesaire sözleri tehdit olarak değerlendirilemez. Zira burada kişi hak arayışına gireceğini bildirmektedir.

Mesajla küfür ve tehditin cezası nedir?​

Mesajla küfür ve tehditin cezası nedir? Mesajla küfür ve tehdit suçlarını işleyen fail, eğer ki tehdit ettiği kişi tarafından tanınmıyorsa, suçun nitelikli halini oluşturmuş olur ve 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılır.

Telefonda tehdit nasıl ispat edilir?​

Telefonda tehdit nasıl ispat edilir?
Telefon yoluyla tehdit ve hakaret davalarında ise ses kaydı almaya müsait uygulamalar ile karşı tarafın yapmış olduğu fiili ispatlayıcı ses kayıtları alınabileceği gibi arama sırasında işlenen suça dair fiillerin üçüncü kişilere dinletilmesi suretiyle de tanık gösterme yapılabilmektedir.

Küfür ve tehditin cezası nedir?​

Küfür ve tehditin cezası nedir?
Tehdit suçunu işleyen faile 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. Malvarlığına yönelik veya sair kötülük yapılacağından bahisle işlenen tehdit suçunun yaptırımı 6 aya kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun nitelikli hallerle işlenmesi durumunda faile 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilir.

Telefonda küfür ve tehditin cezası nedir?​

Kanunda telefonda tehdit ayrı bir suç olarak düzenlenmemiştir. Dolayısıyla telefon üzerinden yapılan tehdit basit veya nitelikli şekilde cezalandırılır. Tehdit suçunun cezası basit halinde 6 ay – 2 yıl, nitelikli halinde 2 yıl – 5 yıldır.

Dava açarım demek tehdit mi?​

Dava açarım demek tehdit mi?
usule ve yasaya uygun bir tehdit çeşididir. insanları tehdit etmek yasalarca suç olarak tanımlanmıştır. birini tehdit ederseniz suç işlemiş olursunuz ve yargılanıp ceza alırsınız. fakat paradoksal bir şekilde insanları dava açmakla tehdit etmenin, herhangi bir yasal yaptırımı yoktur. …
 
Gıyapta tehdit suçunu incelediğimizde, bu suçun iki halde işlenebileceğini görüyoruz. Birinci halde, tehdit içeren sözler doğrudan mağdura karşı söylenirken; ikinci halde ise iletme kastı taşıyan bir fail tarafından mağdura iletmesi muhtemel bir kişiye tehdit içeren sözlerin söylenmesiyle gerçekleşmektedir.

Telefonda mesajla tehdit suçuyla ilgili olarak cezai yaptırımlara baktığımızda, tanınmayacak bir şekilde mesaj atarak bir kişiyi tehdit eden kişiye iki yıldan beş yıla kadar ceza verilebilmektedir. Eğer kişi kim olduğu belli ise, malvarlığına yönelik tehdit durumunda mağdurun şikayeti üzerine altı aya kadar hapis veya para cezası uygulanabilmektedir.

"Seni şikayet edeceğim" gibi bir beyanın tehdit olup olmadığı konusunda, bu cümlenin bir haksızlığa uğramış kişinin hak arama çabasını ifade ettiği göz önünde bulundurulmalıdır. Dolayısıyla, bu tür ifadeler doğrudan bir tehdit olarak değerlendirilmemektedir.

Mesajla küfür ve tehdit suçlarını işleyen fail, mağdur tarafından tanınmıyorsa suçun nitelikli haliyle karşı karşıya kalabilir ve 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılabilir.

Telefonda yapılan tehditlerin ispata gelince, ses kaydı alınabilen uygulamalar ve tanık ifadeleri gibi kanıtlar kapsamında kullanılabilmektedir.

Küfür ve tehdit suçlarının cezaları ise; tehdit suçu işleyen faile 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası uygulanabilirken, nitelikli hallerde ceza 2 yıldan 5 yıla kadar çıkabilir. Küfür ve tehdit suçlarının ayrıca telefonda işlenmesi durumunda, tehdit suçu basit halinde 6 ay ile 2 yıl arasında, nitelikli halinde 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılabilir.

Son olarak, birini dava açmakla tehdit etmenin yasal bir yaptırımı olmadığı belirtilmektedir. Dolayısıyla, usule ve yasaya uygun bir tehdit şekli olarak kabul edilmemektedir. Ancak herhangi bir durumda tehdit, yasal bir suç olarak kabul edilmekte ve cezai yaptırımlarla karşılaştırılmaktadır. Bu nedenle, kavramların net ve doğru kullanımı önemlidir.
 
Geri
Üst