AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Git mi SVN mi?

Editör

Yeni Üye

Git mi SVN mi?​

Git, bir kaynak kodu yönetimi ve dağınık çalışan revizyon kontrol sistemidir. SVN, bir revizyon kontrol ve yazılım versiyonlama sistemidir. Önemle vurgulamamız gereken konu, tüm versiyon kontrol sistemlerinin tüm proje ve ekiplere uymamasıdır. En iyi yöntem, proje ve ekiplerin detaylarına bağlı olarak değişir.

Git SVN nedir?​

SVN, bitkeeper, mercurial ve Git birer sürüm kontrol sistemidir. Git, her değişimde bütün dosyaların o anki halinin bir fotografını çekip bu fotoğrafa referans vermektir. SVN’den farklı olarak dağıtık sistemdir ( aynı zamanda bitkeeper ve mercurial da dağıtık sistemlerdir).

SVN sistemi nedir?​

SVN sistemi nedir?
Subversion bir sürüm takip sistemidir. Kısaca SVN olarak da adlandırılmaktadır. Ortak bir depoda sürümlenmiş şekilde saklanan proje dosyalarını geliştiriceler kendilerine tanımlanmış kullanıcı adı ile çekebilirler. Kendi depolama alanına çekilen bu dosyalar üzerinde işlemler yapıp tekrar ortak depoya gönderebilirler.

Versiyon Kontrol Sistemleri Nedir?​

Versiyon kontrol sistemi, yazılım ekiplerinin zaman içinde kaynak kodda yapılan değişiklikleri yönetmesine yardımcı olan yazılım araçtır. Versiyon kontrolünü kod, binary dosyalar ve dijital varlıkları sürümlemek için kullanabilirsiniz.

SVN nedir Medium?​

Version Control System bir döküman (yazılım projesi, ofis belgesi…) üzerinde yaptığımız degişiklikleri adım adım kaydeden ve isterseniz bunu internet üzerinde depoda (respository) saklamamızı ve yönetmemizi sağlayan bir sistemdir. Git, SVN, BitKeeper, Mercurial sürüm kontrol sistemlerine örnek olarak gösterilir.

Git Repository ne demek?​

Git Repository ne demek?
Repository Nedir? (Depo) Repository veya repo, projelerinizin dosyalarının depolandığı bir dizindir. GitHub’ın alanında veya bilgisayarınızdaki yerel bir depoda bulunabilir. Dosyalar, fotoğraflar, sesler veya projenize alakalı her şeyi repository’inizde depolayabilirsiniz.

Vcs açılımı nedir?​

hava trafik kontrol sistemlerinde hava/yer haberleşmelerinde kullanılan sistemin adıdır. açılımı voice communication system’dir. günümüz teknolojisinde daha çok voip tabanlı kullanılmaktadır.

Vcs nedir anatomi?​

Bir anatomik terim, üst ana toplardamar anlamına gelir.

Github version control nedir?​

Github version control nedir?
Git Versiyon Kontrol Sistemi, bir proje üzerinde birden çok kişinin çalışmasına ve her birinin kendi versiyonunu oluşturmasına, daha sonra değişiklik yapılmak istendiğinde istenilen versiyona dönülüp oradan değişiklik yapılmasına olanak veren bir kontrol sistemidir.

Githup nasıl kullanılır?​

GitHub nasıl kullanılır?
- Adım #1: Buradan GitHub internet sitesini açın ve tüm ekibi kaydedin.
- Adım #2: Yeni bir proje başlatın ve ekibi dahil edin.
- Adım #3: Her bir ekip üyesi ana projeye bağlı bir alan oluştursun.
- Adım #4: Ekip üyeleri kendi alanlarında diledikleri değişiklikleri yapabilirler.

Vcs yuk ne demek?​

Versiyon Kontrol Sistemi (VCS), revizyon kontrol (revision control) veya kaynak kontrol (source control) diye de geçip, değişiklik yönetim sistemi anlamına gelmektedir. Bir ya da daha fazla dosya üzerinde yapılan değişiklikleri kaydeden ve daha sonra belirli bir sürüme geri dönebilmenizi sağlayan bir sistemdir.

Vcs nedir tip?​

Vcs nedir tip?
Vücudun kalp üzerindeki seviyesinden yani baş, boyun ve kollardan kalbe dönen kirli kanı taşıyan ana toplar damara VENA KAVA SUPERİOR denir. İşte Vena Kava Superior Sendromu, bu ana damarın tıkanması ile oluşan hastalığa denir.

Versiyon kontrol sistemi ne işe yarar?​

Git — version nedir?​

Versiyon kontrol sistemi, yazılım ekiplerinin zaman içinde kaynak kodda yapılan değişiklikleri yönetmesine yardımcı olan bir yazılım aracıdır. Bu sayede projedeki her bir değişiklik izlenebilir, herhangi bir zamanda geriye dönülebilir ve farklı sürümler arasında karşılaştırma yapılabilir. Böylece ekip üyelerinin işbirliği ve proje yönetimi kolaylaşır, hatalar azalır ve verimlilik artar.

Git versiyon kontrol sistemi ise dağıtık ve hızlı bir şekilde çalışan bir revizyon kontrol sistemidir. Her bir değişiklikte dosyaların o anki halinin bir fotoğrafını çeker ve bu fotoğrafa referans vererek çalışır. Bu sayede birden fazla geliştiricinin aynı anda çalışmasına olanak tanır, farklı dallarda çalışıp daha sonra bu dalları birleştirme imkanı sunar. Git, özellikle açık kaynak projelerde ve büyük ölçekli yazılım geliştirme süreçlerinde tercih edilen bir versiyon kontrol sistemidir.

Versiyon kontrol sistemleri, yazılım geliştirme süreçlerinde büyük öneme sahip olup ekipler arasında işbirliğini, proje yönetimini ve yazılımın kalitesini artırmaya yardımcı olurlar. Bu sistemler sayesinde her aşamada yapılan değişiklikler kaydedilir ve takip edilebilir hale gelir, böylece yazılım projelerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi ve yönetilmesi sağlanır.

Geri